Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανάλγητος Βρούτσης: Τέρμα η 13η σύνταξη που τη χαρακτήρισε «προεκλογικό επίδομα» – Μόνο στα «χαρτιά» οι αυξήσεις στις συντάξεις

Ανάλγητος Βρούτσης: Τέρμα η 13η σύνταξη που τη χαρακτήρισε «προεκλογικό επίδομα» – Μόνο στα «χαρτιά» οι αυξήσεις στις συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την κοινωνική αναλγησία του επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, καθώς απαντώντας στην κριτική που του ασκείται για κατάργηση της 13ης σύνταξης, με το νέο νομοσχέδιο του για το ασφαλιστικό, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ.

«Μια 13η σύνταξη στοιχίζει 2,3 δισ. ευρώ, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε 970 εκατ.

»Δεν ήταν 13η σύνταξη αλλά προεκλογικό επίδομα για την προσέλκυση της ψήφου των συνταξιούχων» είπε ο κ. Βρούτσης.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «όσα χρήματα θα δίνονται, αυτό θα γίνεται με ασφαλιστικούς κανόνες και όχι με όρους κατανομής», επιβεβαιώνοντας έτσι πλήρως ότι οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται επί των ημερών του να δοθούν επιπλέον σύνταξη.

Ακόμη ο κ. Βρούτσης, τοποθετούμενος στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής όπου οι αρμόδιες επιτροπές, άρχισαν την επεξεργασία του νομοσχεδίου με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)», συνέχισε να εμπαίζει τους πάντες ισχυριζόμενος ότι με το δικό του νομοθέτημα για το ασφαλιστικό, ο νόμος Κατρούγκαλου θα είναι παρελθόν, παρά το γεγονός ότι αλλάζει κάποιες παραμέτρους υπέρ των ολίγων και σε βάρος των πολλών.

Ο κ. Βρούτσης βεβαίωσε ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη της χώρας μειώνεται μεσομακροπρόθεσμα, ως προς το ΑΕΠ, και πολύ σύντομα φτάνει στον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών.

Άρα, πρόσθεσε, (το νέο ασφαλιστικό) «διασφαλίζει όλες τις συντάξεις έως το 2070».

Όταν όμως μειώνεται η συνταξιοδοτική δαπάνη, η κοινή λογική λέει ότι μειώνονται και οι συντάξεις που ναι μεν μπορεί να διασφαλίζονται αλλά είναι συντάξεις πείνας.

Σημείωσε επίσης ότι μεσομακροπρόθεσμα, το σύνολο της ανταπόδοσης του ασφαλιστικού, δηλαδή η δαπάνη του ασφαλιστικού, που αφορά το κομμάτι της ανταπόδοσης, έρχεται δημοσιονομικά ισορροπημένα, και καλύπτεται από τις εισφορές.

«Αυτό σημαίνει απόλυτη εξυγίανση», είπε ο κ. Βρούτσης:

«Η ανταπόδοση του ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδας θα καλύπτεται μόνο από εισφορές ενώ η εθνική σύνταξη θα είναι κρατικός προϋπολογισμός».

Περιγράφοντας σε γενικές γραμμές το νομοσχέδιο, ο κ. Βρούτσης είπε ότι με το νέο ασφαλιστικό οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται, και θα μειωθούν ακόμα 4% έως το 2023.

Όσο για τις αναμενόμενες αυξήσεις στις συντάξεις είπε ότι αυτές θα προκύψουν για εκείνους με 30 έτη και μία ημέρα.

Όσοι έχουν προσωπική διαφορά, αυτή θα μειωθεί μέσα από τον συμψηφισμό, παραδεχόμενος έτσι εμμέσως πλην σαφώς ότι οι αυξήσεις που περιμένουν οι συνταξιούχοι θα είναι στα χαρτιά και όχι στην τσέπη τους.

Αύξηση θα δοθεί και στην επικουρική σύνταξη, και αυτό αφορά 280.000 συνταξιούχους, είπε ο κ. Βρούτσης λέγοντας ότι η αύξηση αυτή θα κυμανθεί από 5-200 ευρώ ή 99,5 ευρώ μεσοσταθμικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε ισχύ από την 1η Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός – Ποια επιδόματα αυξάνονται

Βρούτσης: Αυτά είναι τα μέτρα για την οπαδική βία – Πότε ανοίγουν τα γήπεδα για τους φιλάθλους

Κατώτατος μισθός: Στα 950 ευρώ αλλά σε… τέσσερα χρόνια

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Θα καταβληθούν μια μέρα νωρίτερα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...