ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νίκη Κεραμέως, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,


















































«Ιστορική» συμφωνία για τον έλεγχο 65 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ
Κουρδικό Ζήτημα: Ανθρωπολογία του τόπου και σύγκρουση για την ταυτότητα
Ιρακινοί φιλοϊρανοί πολιτοφύλακες σχεδίαζαν να πλήξουν τη Σαουδική Αραβία
Ουκρανία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε στρατιωτική αποθήκη κοντά στο Κίεβο
Μήνυμα Αθήνας σε Άγκυρα: Η ελληνική κυριαρχία δεν επιδέχεται σχολιασμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για το πρόγραμμα τηλε-εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας μίλησε στην ΕΡΤ η υπουργός Νίκη Κεραμέως εξηγώντας την λειτουργία του «Εικονικού Σχολείου».
Κάθε εκπαιδευτικός έχει την δική του φυσική σχολική τάξη.
Θα συνδέονται οι μαθητές διαδικτυακά, ο εκπαιδευτικός μπορεί να μοιράσει υλικό και θα υπάρχει πλήρης διάδραση μεταξύ τους.
Η υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι να είναι καθημερινό το εικονικό σχολείο, όπως το φυσικό σχολείο.
Ξεκινάμε ήδη, είπε, να το εφαρμόζουμε στα λύκεια και προχωράμε στις τάξεις του γυμνασίου.
Το εργαλείο αυτό δεν υποκαθιστά την φυσική σχολική τάξη, αλλά δίνουμε ένα εργαλείο, καθώς θέλουμε να κρατήσουμε στενή την επαφή των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία, σημείωσε η κα Κεραμέως.
Αναφερόμενη στη αναπλήρωση των διδακτικών ωρών τόνισε ότι θα εξαρτηθεί από το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.
Σε περίπτωση μικρού χρονικού διαστήματος δύο ή τριών εβδομάδων θα επιστρατευτούν ήπια μέτρα όπως η εντατικότερη μάθηση με μείωση της διδακτικής ώρας στα 35 λεπτά.
Η περικοπή εκδρομών και περιπάτων.
Σε περίπτωση μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος των δύο ή τριών εβδομάδων εξετάζεται η επέκταση του σχολικού έτους και μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.
Είμαστε καθ όλα έτοιμοι για όλα τα πιθανά σενάρια, τόνισε η κα Κεραμέως
Αναφερόμενη στην ΚΥΑ για την Εκκλησία η υπουργός σχολίασε πως η Εκκλησία έκανε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση εμείς ως κυβέρνηση έπρεπε να πάμε πιο πέρα.
Διευκρίνισε ότι θα είναι σε ισχύ έως τις 30 Μαρτίου τα μέτρα και αν χρειαστεί θα παραταθεί πάντα σε συνεργασία με τους ειδικούς.
























































