Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς θα επιστρέψουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους – Τι είπε ο Θεοδωρικάκος

Πώς θα επιστρέψουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους – Τι είπε ο Θεοδωρικάκος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην επανέναρξη των υπηρεσιών του Δημοσίου κατά τη διαδικασία σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών προσανατολίζεται στη λύση της σταδιακής προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους σε δύο ή τρεις φάσεις, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός τόσο στον χώρο εργασίας όσο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών αναμένει τις οριστικές αποφάσεις για το ζήτημα των σχολείων, γιατί αυτές θα συμπαρασύρουν και τις αποφάσεις για τις άδειες ειδικού σκοπού, οι οποίες δίνονται στους γονείς που εργάζονται στο Δημόσιο και έχουν παιδιά έως 15 ετών.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «το Δημόσιο θα λειτουργήσει όπως λειτουργεί μέχρι τώρα, χωρίς μεγάλες μεταβολές, γιατί έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας η τηλεργασία» και ανακοίνωσε πως μέσα στον Μάιο θα γίνει πράξη η ψηφιακή υπογραφή σε όλη την ιεραρχία του Δημοσίου, που θα αντιμετωπίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη γραφειοκρατία.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη συμβολής του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ώρα για παλαιοκομματικές αντιπαραθέσεις τύπου 2012 και 2015, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να κάνει τις δικές της ιδεολογικές και πολιτικές υπερβάσεις, ανάλογες με εκείνες που έκανε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι «η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή.

»Δεν θα είναι επιστροφή σε αυτό που ζούσαμε πριν έρθει στη ζωή μας ο κορωνοϊός.

»Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τους κινδύνους.

»Πρέπει να τηρήσουμε με ευλάβεια όσα μας εισηγούνται οι ειδικοί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων την Παρασκευή, λόγω κακοκαιρίας

Ινστιτούτο Παστέρ: Η γρίπη των πτηνών μπορεί να προκαλέσει πανδημία χειρότερη από τον κορωνοϊό

Με «οδηγία» των ΗΠΑ σχεδιάζεται «παράκαμψη» του λιμανιού του Πειραιά, λόγω COSCO

Εκτόξευση τιμών στο κρέας – Ακρίβεια: Ο ελληνικός λαός υποσιτίζεται και η ανίκανη κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί

Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός – Διαθέσιμο για πρώτη φορά το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...