Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΚΙΝΑΛ ζητά άμεση και αποφασιστική απάντηση σε όποιον παραβιάσει τα σύνορά μας

Το ΚΙΝΑΛ ζητά άμεση και αποφασιστική απάντηση σε όποιον παραβιάσει τα σύνορά μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η στρατηγική της Τουρκίας σε επίπεδο λόγου δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, θα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη απάντηση με ενεργητική διπλωματία σε κάθε φόρουμ που υπάρχει στην Ευρώπη, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

«Για το Κίνημα Αλλαγής είναι ξεκάθαρο πως οποιαδήποτε πράξη υπάρχει από την πλευρά της Τουρκίας, θα πρέπει να απαντηθεί με αντίστοιχη πράξη.

»Πράξη που εγγυάται, διασφαλίζει και προστατεύει τα δικά μας εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα» επισήμανε ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Όπως σημείωσε «τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί μεγάλη κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, ως τμήμα μιας στρατηγικής που έχει η γειτονική χώρα, για να εξωτερικεύσει τα δικά της εσωτερικά ζητήματα αλλά ταυτόχρονα να ακολουθήσει και έναν δρόμο τελείως αναθεωρητικό».

Ανέφερε παράλληλα πως η Ελλάδα είναι ειρηνική χώρα και παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αντίθεση με την Τουρκία που παραβιάζει συνέχεια το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες.

«Εμείς δεν έχουμε επιθετική διάθεση απέναντι σε κανένα, δεν θέλουμε να πάρουμε το έδαφος κανενός.

»Πρέπει όμως να απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά σε όποιον επιχειρήσει να παραβιάσει τα σύνορα μας» τόνισε.

Επισήμανε ακόμη πως «πρέπει να προχωρήσουμε σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για να αντιληφθεί όλος ο κόσμος, η Ευρώπη και η Τουρκία ότι στην Ελλάδα συνεννοούμαστε μπροστά σε όσα κάνει η Τουρκία που είναι μια αναθεωρητική δύναμη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Κώστας Τσουκαλάς για απόφαση Άρειου Πάγου: «Να σταματήσει η αγορά δανείων και ακινήτων να είναι ξέφραγο αμπέλι στις ορέξεις των funds και των servicers»

Μητσοτάκης: Με την Τουρκία έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά – ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα

Στις 11/02 ο Μητσοτάκης στην Άγκυρα – Συνάντηση με Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...