ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Τουρκία,


















































Ενεργειακή διέξοδος μέσω Ανατολικής Μεσογείου: Η αναβίωση του EastMed ως απάντηση στα αδιέξοδα
Ο Παναθηναϊκός ζήτησε την ανάκληση του ελληνικού διαβατηρίου του Τόμας Γουόκαπ - Η απάντηση του Ολυμπιακού με φωτογραφίες
Το Ισραήλ σταματά τις αγορές όπλων από τη Γαλλία
Οι «Πυραυλικές Πόλεις» του Ιράν: Τα υπόγεια φρούρια όπου κρύβεται το καθεστώς
«Σχεδόν τέλειωσε»: Ο Τραμπ προαναγγέλλει επικείμενο τέλος των επιχειρήσεων στο Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι «αναφορές σε ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο τάχα τεχνικών συζητήσεων εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειες της».
Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της Άγκυρας, η οποία «ανακάλυψε» ανταλλαγή απόψεων με την Αθήνα στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει εκκινήσει ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, καταρρίπτουν διπλωματικές πηγές.
Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά «ο Έλληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ προκειμένου να υποβάλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του Γ.Γ του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης.
»Ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής ζήτησε από τον Έλληνα αξιωματικό σειρά από διευκρινίσεις πάνω στα σχόλια που υποβλήθηκαν. Δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αξιωματικό».
Οι ίδιες πηγές προσθέτουν με νόημα ότι «αναφορές σε “ανταλλαγή απόψεων” στο πλαίσιο τάχα τεχνικών συζητήσεων εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειες της».
























































