Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Φουάτ Οκτάι στην ΠτΔ Σακελλαροπούλου: «Θέλει αφανισμό των Τουρκοκυπρίων»

Επίθεση Φουάτ Οκτάι στην ΠτΔ Σακελλαροπούλου: «Θέλει αφανισμό των Τουρκοκυπρίων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αστεία και μάταιη πρόκληση» χαρακτήρισε τη δήλωση περί κατοχικής Τουρκίας, της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Κύπρο ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, θεωρώντας μάλιστα ωφέλιμο να της… υπενθυμίσει κάποιες ιστορικές πραγματικότητες.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι «η πρόεδρος της Ελλάδας έπειτα από το σόου με τον στρατό που έκανε στο Καστελλόριζο, το οποίο βρίσκεται 580 χλμ. από την Αθήνα και μόνο 2 χλμ. από την Τουρκία (σ.σ. αυτό τι σχέση έχει ακριβώς με το σε ποια χώρα ανήκει;), επισκέφθηκε τη νότια Κύπρο, η οποία αγνοεί όλα τα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκύπριων συμπεριλαμβανομένων των κυριαρχικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

»Η Ελλάδα και η πρόεδρός της, οι οποίοι μιλούν ανοιχτά για κυριαρχία Ελληνο-Κυπριακής Δημοκρατίας και αφανισμό των Τουρκοκύπριων στο νησί, κάνουν λόγο για αύξηση της πίεσης και της επιθετικότητας της τουρκικής ηγεσίας ενάντια στη χώρα τους».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος συμπλήρωσε με νόημα πως «θα ήταν ωφέλιμο να υπενθυμίσουμε κάποιες ιστορικές πραγματικότητες στον ιδιοκτήτη (σ.σ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου) αυτών των δηλώσεων με άρωμα προπαγάνδας και πρόκλησης που δεν έχει ιστορική συνείδηση».

Ο Φουάτ Οκτάι υποστήριξε ότι «η Κύπρος κατακτήθηκε από τον Σουλτάνο Σελίμ Β’ το 1571 και παρέμεινε για 307 χρόνια τουρκικό έδαφος και εκείνη η περίοδος ήταν η πιο ειρηνική και σταθερή περίοδος στην ιστορία της Κύπρου».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν είναι εισβολέας στην Κύπρο, αλλά αντίθετα είναι η χώρα που εμποδίζει την απόπειρα κατοχής και προσάρτησης της.

Ανέφερε ακόμη ότι «η Τουρκία αντιλαμβάνεται την μόνιμη λύση στο Κυπριακό ως μια δομή δύο κυρίαρχων κρατών, στην οποία εξασκούνται τα δικαιώματα και το δίκαιο των Τουρκοκύπριων και Ελληνοκύπριων» και ότι «αυτό που αντιλαμβάνεται η Ελλάδα είναι πάντοτε μια κρατική δομή, από την οποία οι Τουρκοκύπριοι θα εξοριστούν κάποια στιγμή».

Ο Φουάτ Οκτάι ανέφερε σκωπτικά ότι «η λύση στο Κυπριακό εξαρτάται από την επιστροφή της Ελλάδας στην πραγματικότητα, εγκαταλείποντας τη Μεγάλη Ιδέα της», προσφεύγοντας στη συνέχεια σε ένα…τουρκικό μάθημα ιστορίας προς την Ελληνίδα πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ήταν η Ελλάδα που για χάρη των ρατσιστικών και φασιστικών ονείρων της κατέστρεψε το συνεταιρικό κράτος που ιδρύθηκε στην Κύπρο με τις συμφωνίες 1959-60.

»Ήταν η Ελλάδα που στήριξε κάθε είδους ένοπλη επίθεση στις 15 Ιουλίου του 1974, στέλνοντας στην Κύπρο τον Νίκο Σαμψών της χούντας, προκαλώντας πραξικόπημα και κηρύσσοντας την Ελληνική Δημοκρατία για να αφανίσει τον τουρκοκυπριακό λαό και την πολιτική του βούληση.

»Η Τουρκία κατόπιν εκκλήσεως των Τουρκοκυπρίων στις 20 Ιουλίου του 1974 και στο πλαίσιο της χρήσης του δικαιώματός της ως εγγυήτρια δύναμη, που απορρέει από τη συνθήκη του Λονδίνου, πήγε νόμιμα στην Κύπρο και έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό από τη σφαγή.

»Αν από το 1974 δεν υπάρχει πόλεμος και διαμάχη αυτό οφείλεται μόνο και μόνο στην Τουρκία», ισχυρίστηκε.

«Πάντα υπέρ του διαλόγου»

Ο Φουάτ Οκτάι υποστήριξε στη συνέχεια ότι η Τουρκία μέχρι σήμερα στήριξε ενεργά όλες τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.

Ωστόσο δεν υπήρξε αποτέλεσμα λόγω γης αδιάλλακτης στάσης της Ελληνοκυπριακής πλευράς, ενώ η Ελλάδα κατά την περίοδο αυτή όχι μόνο δεν διαδραμάτισε θετικό ρόλο αλλά κατέβαλε και προσπάθειες για να διατηρήσει το στάτους κβο και τη μη λύση του προβλήματος.

«Η Τουρκία από το 1960 ως εγγυήτρια δύναμη ήταν πάντοτε υπέρ μιας μόνιμης λύσης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου υπό την αιγίδα των ΗΕ, αντίθετα με την Ελλάδα.

»Η Τουρκία είναι υπέρ της λύσης στην Κύπρο, όπως και χθες έτσι και σήμερα.

»Εάν το δίδυμο Ε/Κ-Ελλάδα δει την αλήθεια και είναι έτοιμο να ξεκινήσει πάλι διαπραγματεύσεις για λύση δύο κυρίαρχων κρατών, τότε η Τουρκία θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

»Οποιαδήποτε προσέγγιση, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη της τα δικαιώματα της Τουρκίας και της “ΤΔΒΚ” (σ.σ. ψευδοκράτος), καθώς και την ιστορική παρουσία του τουρκοκυπριακού λαού δεν θα επιφέρει κανένα άλλο αποτέλεσμα, παρά την αύξηση της έντασης στο νησί.

»Τέλος, η υιοθέτηση μίας ειλικρινούς, ειρηνικής και συμφιλιωτικής ρητορικής αντί του πολεμικού λόγου, θα ωφελήσει αναμφίβολα την Ελλάδα, την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου και ολόκληρη την περιοχή», ανέφερε.

Στα «μαθήματα ιστορίας» του Οκτάι απαντάμε:

Διαβάστε: Το DNA «μίλησε»: Οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι Τούρκοι αλλά Έλληνες εξισλαμισμένοι – ΣΟΚ στα Κατεχόμενα!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...