Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία ενεργοποίησε τα ραντάρ των S-400 και παραμένει ακόμα μέλος του ΝΑΤΟ;

Η Τουρκία ενεργοποίησε τα ραντάρ των S-400 και παραμένει ακόμα μέλος του ΝΑΤΟ;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία ενεργοποίησε τα ραντάρ των S-400 αψηφώντας και περιφρονώντας όλες τις προειδοποιήσεις να μην το κάνει, επειδή ακριβώς δεν έχει υποστεί μέχρι σήμερα καμία συνέπεια, παρά τις απειλές και τις προειδοποιήσεις. Η Τουρκία παραβιάζει όλες τις κόκκινες γραμμές ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και εξευτελίζει τη Δύση, γιατί μπορεί και το κάνει.

Ενδείξεις ότι η Τουρκία ενεργοποίησε τα ραντάρ των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 προκειμένου να εντοπίσει ελληνικά, αμερικανικής κατασκευής, μαχητικά F-16 κατά την επιστροφή τους από την άσκηση «Ευνομία» στις 27 Αυγούστου, φαίνεται ότι σήμαναν τον κώδωνα του κινδύνου στην Ουάσιγκτον.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή της Κυριακής», η οποία σημειώνει ότι μετά το γεγονός αυτό οι ΗΠΑ αναθεώρησαν το τι ακριβώς γίνεται στην Ανατολική Μεσόγειο και έστειλαν τον Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, για να διαπιστώσει, μέσω της Σούδας στην Κρήτη, τι ακριβώς ισχύει και τις ακριβείς δυνατότητες των ρωσικών συστημάτων που έχουν οι Τούρκοι, τα οποία δεν είναι καν πλήρως ενεργοποιημένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήλθαν στη δημοσιότητα στην Τουρκία, μεταξύ 5 έως 16 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένες δοκιμές για τους S-400 στο πεδίο βολής της Σινώπης, στη βόρεια Τουρκία στις ακτές του Εύξεινου Πόντου.

Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, η τουρκική προεδρία φέρεται να έχει ανάψει το πράσινο φως από τις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ για τις ανάγκες των δοκιμαστικών βολών θα χρησιμοποιηθούν 10 αεροσκάφη στόχοι τύπου BANSHEE.

Η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον συγκρούστηκαν μετά την απόφαση της πρώτης να αγοράσει το ρωσικό σύστημα S-400 που, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, δεν είναι συμβατό με τα ΝΑΤΟϊκά συστήματα και συνιστά απειλή για τα αμερικανικά μαχητικά F-35 της εταιρείας Lockheed Martin.

Εξοργίζοντας πολλά μέλη του Κογκρέσου, η Τουρκία αδιαφόρησε για την απειλή επιβολής κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ και άρχισε να παραλαμβάνει τους S-400 τον Ιούλιο.

Σε αντίποινα, η Ουάσιγκτον απομάκρυνε την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35.

Η κυβέρνηση του Τραμπ δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, μολονότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος επικύρωσε το 2017 τον νόμο CAATSA, που τις καθιστά υποχρεωτικές για τις χώρες που συνεργάζονται με ρωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες και αμυντικές βιομηχανίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...