Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σάκης Ρουβάς στέλνει εξώδικο στον Παύλο Πολάκη – Τι δηλώνει για Χρυσή Αυγή

Ο Σάκης Ρουβάς στέλνει εξώδικο στον Παύλο Πολάκη – Τι δηλώνει για Χρυσή Αυγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Σάκης Ρουβάς στέλνει εξώδικο στον, Παύλο Πολάκη, για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που τον συσχέτισαν τον με την Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης είπε από το βήμα της Βουλής ότι ο Σάκης Ρουβάς μαζί με άλλους καλλιτέχνες συνέπλευσαν με την Χρυσή Αυγή.

Με το εξώδικο ο γνωστός τραγουδιστής ζητάει από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει.

Ακολουθεί το εξώδικο του Σάκη Ρουβά προς τον Παύλο Πολάκη:

Πραγματικά έκπληκτος πληροφορήθηκα χθες, 7.10.2020, τις δηλώσεις σας, που έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων, στις 6.10.2020, σχετικά με την πολύκροτη και πολυαναμενόμενη δικαστική απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια των οποίων αναφερθήκατε ονομαστικά σε σειρά καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και σε εμένα, ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δήθεν παρείχα «ξέπλυμα» στη Χρυσή Αυγή και συνέβαλα προκειμένου η Χρυσή Αυγή να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του κόσμου.

Μάλιστα, προς επίρρωση των ισχυρισμών σας, επικαλεστήκατε δηλώσεις μου στην εκπομπή ΟΛΑ του Θέμου Αναστασιάδη, το έτος 2012, και με το γνωστό σας ύφος αναρωτηθήκατε, σε ποια τρύπα ψάχνω τώρα να κρυφτώ ενόψει της έκδοσης της απόφασης.

Αρκεί μία απλή ανάγνωση των δηλώσεών μου, τις οποίες επικαλεστήκατε, προκειμένου να αντιληφθεί οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος ότι ουδεμία στήριξη παρείχα στην Χρυσή Αυγή, αφού είναι γνωστά τόσο τα δημοκρατικά μου φρονήματα και η απόλυτη προσήλωσή μου στους δημοκρατικούς θεσμούς της Πολιτείας μας, αλλά και η απερίφραστη και κατηγορηματική μου αντίθεση σε κάθε είδους βία και τους θιασώτες της, από όπου κι αν προέρχονται.

Ήταν δε απολύτως προφανές από τις δηλώσεις μου ότι η Χρυσή Αυγή δεν με τρόμαξε και δεν με τρομάζει, όχι βεβαίως επειδή την υποστηρίζω, αλλά γιατί, κατά την γνώμη μου, οφείλουμε να μην στεκόμαστε με φόβο απέναντι σε τέτοιου είδους μορφώματα αφού μόνον έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Όπως είπα δε και τότε στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, η άνοδος της Χρυσής Αυγής ήταν απόρροια της οικονομικής κρίσης που βίωνε η χώρα μας τότε και η ιστορία θα δείξει, όπως και έδειξε, την πορεία της. Μετά την μη εκλογή της στο Ελληνικό κοινοβούλιο το 2019, εύχομαι ειλικρινά η δικαστική απόφαση που μόλις χθες εκδόθηκε να σημάνει και το τέλος της οργάνωσης αυτής.

Παρά το γεγονός ότι το ύφος και το νόημα των λεγομένων μου ήταν απολύτως σαφές, εσείς, λαϊκίζοντας και υποκινούμενος από εμπάθεια και προφανή εκδικητικότητα προς το πρόσωπό μου, που εικάζω ότι οφείλεται στη δημόσια τοποθέτηση μου υπέρ του Ναι στο δημοψήφισμα του 2015, αλλά και προκειμένου να αποκομίσετε, μέσω της δικής μου αναγνωρισιμότητας και της προσοχής που προσελκύει κάθε αναφορά στο όνομά μου, δημοσιότητα προς όφελος της πολιτικής σας περσόνας και κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία την οποία σας παρέχει το αξίωμά σας ως βουλευτής, με «τσουβαλιάσατε», με αήθη τρόπο, συλλήβδην με άλλους καλλιτέχνες και τις δικές τους -τελείως διαφορετικού ύφους και περιεχομένου σε σχέση με τις δικές μου- τοποθετήσεις, διαστρεβλώσατε χυδαία και με προφανή διάθεση λαϊκισμού τα λεγόμενά μου προκειμένου να δημιουργήσετε το δικό σας αφήγημα για το πρόσωπό μου και την πορεία μου και εν τέλει με συνδέσατε με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, πλήττοντας την προσωπικότητα και το όνομά μου, όχι μόνο ως καλλιτέχνη, αλλά κυρίως ως άνθρωπο και πολίτη με βαθιά δημοκρατικές πεποιθήσεις. Με τις δηλώσεις σας ξεπεράσατε πραγματικά κάθε θεμιτό όριο.

Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι οι ίδιες οι ενέργειές σας -και όχι οι δικές μου τοποθετήσεις- δοκιμάζουν τις δημοκρατικές αρχές της χώρας μας.

Ήδη με την παρούσα επιστολή μου διαμαρτύρομαι έντονα για την ως άνω περιγραφείσα παράνομη, κακόβουλη, αήθη και προσβλητική συμπεριφορά σας, για τις ως άνω ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις σας, οι οποίες μάλιστα αναπαρήχθησαν από πλήθος μέσων, για την προσπάθειά σας να με ταυτίσετε με το ναζιστικών αντιλήψεων μόρφωμα της Χρυσής Αυγής αλλά και με καλλιτέχνες που πιθανόν να ενστερνίζονται τα ιδεώδη της και σας δηλώνω ότι οι ενέργειές σας μου έχουν προκαλέσει τεράστια ηθική βλάβη.

Ως εκ τούτου, ΣΑΣ ΚΑΛΩ διά της παρούσας, να αποκαταστήσετε την εις βάρος μου προσβολή και να ανακαλέσετε άμεσα τα όσα προσβλητικά, ψευδή και συκοφαντικά αναφέρατε για το πρόσωπό μου.

Περιττό να λεχθεί ότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα προβώ στην άσκηση κάθε δικαιώματός μου για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...