Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Θα υπάρξουν συνέπειες» στην Τουρκία

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Θα υπάρξουν συνέπειες» στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η Τουρκία τα έχει κάνει όλα λάθος και έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τους βάλει όλους απέναντι, την Ευρώπη και όχι μόνο», ενώ συμπλήρωσε ότι «θα υπάρξουν συνέπειες».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι συνέπειες δεν θα είναι μόνο βραχυπρόθεσμες, αλλά και μεσο-μακροπρόθεσμες, γιατί θα οδηγήσουν σε έναν συνολικό επαναπροσδιορισμό των σχέσεων της Ευρώπης και της Αμερικής με την Τουρκία.

«Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση, το πρώτο ημίχρονο θα παιχτεί στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, αλλά πρέπει να δούμε αυτή τη διαδικασία λίγο πιο ευρυγώνια, γιατί θα έχει βάθος χρόνου». 

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι σημειώνοντας για την Ελλάδα είναι μεγάλη κατάκτηση το γεγονός ότι τα ζητήματα με την Τουρκία έχουν τεθεί σε ευρωτουρκικό και όχι σε ελληνοτουρκικό επίπεδο, καθώς «ισχυροποιεί και μεγεθύνει την διαπραγματευτική θέση της χώρας και μας δίνει μεγάλη διπλωματική ισχύ». 

Παράλληλα, χαρακτήρισε «χριστουγεννιάτικο μποναμά» την έγκριση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Όπως σημείωσε, όλα τα κράτη έχουν έτοιμες τις διαδικασίες και τα σχέδια εμβολιασμού και αμέσως μετά την έγκριση τους, η Ευρώπη θα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς το συντομότερο ώστε μέχρι τον Ιούνιο να υπάρχει μια επαρκής κάλυψη. 

«Η έγκριση και η είσοδος των εμβολίων στην αγορά είναι μια απόφαση που δεν είναι στα χέρια των πολιτικών και σωστά.

»Είναι στα χέρια ανεξάρτητων οργανισμών, στην Ευρώπη στα χέρια του Ευρωπαϊκό Οργανισμού Φαρμάκων με έδρα το Άμστερνταμ. Αυτοί είναι οι ειδικοί.

»Πιστεύω ότι η έγκρισή τους θα έρθει σαν χριστουγεννιάτικος μποναμάς, γύρω στα Χριστούγεννα, και αμέσως μετά, σε χρόνο ρεκόρ, η Επιτροπή απλώς θα επιβεβαιώσει την έγκριση και θα τεθούν σε εφαρμογή τα εθνικά σχέδια εμβολιασμών που τα έχουμε λάβει όλα από τα κράτη-μέλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς. 

Ερωτηθείς σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι η Ε.Ε. δεν πρόκειται να αδειοδοτήσει και να θέσει στην ευρωπαϊκή αγορά ένα εμβόλιο που δεν θα είναι ασφαλές. 

Για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό, σημείωσε ότι ήταν μια πολύ δύσκολη εμπειρία που ευτυχώς την έχει αφήσει πίσω.

«Αλλά το θεωρώ εξωφρενικό να υπάρχουν ακόμα όσοι πολλοί συμπολίτες μας, να βλέπουν την τραγωδία, και ακόμα να έχουν αυτές τις αχαρακτήριστες σκέψεις ότι είναι ένα ψέμα, μια συνωμοσία», επισήμανε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...