ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Διπλωματικό θρίλερ στη Δαμασκό: Διέκοψαν ξαφνικά τον Φιντάν και οι αντιδράσεις της Άγκυρας
Νεκρός ο φιλότουρκος νεο-οθωμανός στρατηγός της Δυτ. Λιβύης - Θεωρίες συνομωσίας για σαμποτάζ
ΝΤΡΟΠΗ! Οι Τούρκοι «πανηγυρίζουν» επειδή η «Νέα Αριστερά» του Χαρίτση εναντιώνεται στη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Η Ρωσία διεξάγει υβριδικό πόλεμο με drones και κατά της Τουρκίας
Ο Μπ. Νετανιάχου διακήρυξε τη Συμμαχία των Αρχαίων Εθνών: «Η Ιερουσαλήμ και η Αθήνα είναι τα θεμέλια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Επιμένει η Άγκυρα να επιρρίπτει ευθύνες στην Ελλάδα για την αύξηση των εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, καθώς ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι σε δηλώσεις του έκανε λόγο για προκλητικές ενέργειες της ελληνικής πλευράς στην περιοχή.
Σε συνέχεια των δηλώσεων της εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας για «άνευ όρων διαπραγματεύσεις» ο Χαμί Ακσόι τόνισε πως η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί με τις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγει, όχι η Τουρκία.
Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά, σε ερώτηση αναφορικά με δημοσιεύματα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης που κάνουν λόγο για προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας ότι:
«Τα δημοσιεύματα σχετικά με αυτό το θέμα δεν αντικατοπτρίζουν καθόλου την αλήθεια.
»Αντιθέτως, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή, ανακοινώνοντας ότι θα εκτελέσει 24 στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο με 11 NAVTEX και 12 NOTAM που έχει εκδώσει από τις 20 Οκτωβρίου 2020.
»Η Ελλάδα είναι επίσης εκείνη που διατηρεί κλειστά τα κανάλια του διαλόγου σε στρατιωτικά ζητήματα, εμποδίζοντας την πρόοδο της πρωτοβουλίας για αποκλιμάκωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.
»Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν έχει συμμετάσχει στις συναντήσεις που προγραμματίστηκαν από τις στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ από τις 9 Οκτωβρίου 2020.
»Η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα διμερή της ζητήματα με την Τουρκία, όχι εναποθέτοντας τις ελπίδες της για βοήθεια σε άλλους, αλλά στο τραπέζι με την Τουρκία, με διάλογο και συνεργασία».























































