Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο τουρκοπράκτορας

Τι γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο τουρκοπράκτορας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς και δικηγόρος, Φαήλος Κρανιδιώτης, σχολίασε την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφήσουν ελεύθερο τον τουρκοπράκτορα προδότη Έλληνα μουσουλμάνο της Θράκης, αφού ομολόγησε κατασκοπεία και εθνική προδοσία στις Αρχές. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ανέφερε τι προβλέπει ο νόμος:

«Τι συνέβη με τους κατηγορούμενος για κατασκοπεία;

»Το άρθρο 148 του Ποινικού Κώδικα αναφέρει:

»”1. Όποιος παράνομα πετυχαίνει να περιέλθει στην κατοχή ή στη γνώση του κρατικό απόρρητο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή”.

»”2. Αν όμως ο υπαίτιος ενήργησε με σκοπό να χρησιμοποιήσεις το κρατικό απόρρητο για να το διαβιβάσει σε άλλον ή να το ανακοινώσει δημόσια, με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για τα συμφέροντα του κράτους, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη και αν η πράξη έγινε σε καιρό πολέμου, κάθειρξη”.

»Από όσα έχουν ανακοινωθεί και δημοσιευτεί, οι πράξεις των δύο μεμέτηδων φαίνεται πως υπάγονται στην παράγραφο δύο, συγκέντρωναν πληροφορίες που διαβίβαζαν σε τρίτο, στην Τουρκία.

»Οι δε πληροφορίες που αναφέρθηκαν, προφανώς υπάγονται στην έννοια του κρατικού απορρήτου, όπως την ορίζει το άρθρο 149 Π.Κ. αφού “χαρακτηρίζονται ως μυστικά για να αποφευχθεί ο κίνδυνος προσβολής της εδαφικής ακεραιότητας, της αμυντικής ικανότητας, των διεθνών σχέσεων ή των οικονομική συμφερόντων του ελληνικού κράτους και της διεθνούς ειρήνης”.

»Αν λοιπόν Εισαγγελέας και Ανακριτής θεώρησαν την πράξη ως πλημμέλημα, υπαγόμενο στην παράγραφο 1 του 148 Π.Κ., έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

»Αν ορθώς την χαρακτήρισαν ως κακούργημα, υπαγόμενο στην παράγραφο 2 και τον αμόλησαν ελεύθερο τον ένα, τον εκ Θράκης μάγειρα, τότε πάλι έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

»Εκτός εάν λείπει κάποιο πολύ σοβαρό κομμάτι από το παζλ, πχ συνεργασία με παροχή πολύτιμων πληροφοριών. Αλλιώς είναι περισσότεροι από 2 για μπαγλάρωμα…».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...