Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Με εντολή Μπαλτάκου ψήφιζαν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Με εντολή Μπαλτάκου ψήφιζαν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηλίας Κασιδιάρης, Τάκης Μπαλτάκος,

Αποκαλυπτικές συνομιλίες του τέως γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου με τον προφυλακισμένο πλέον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη φέρνει στη δημοσιότητα η “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Όπως προκύπτει από μηνύματα στο κινητό του Ηλία Κασιδιάρη, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ήταν σε «απευθείας γραμμή» με τον Χρυσαυγίτη βουλευτή προκειμένου να του δίνει οδηγίες για το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Κατα τα ίδια στοιχεία, ο Τάκης Μπαλτάκος έδινε και συγχαρητήρια στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τραμπουκισμούς μέσα στο κοινοβούλιο. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που ο Π. Ηλιόπουλος είχε προκαλέσει στη Βουλή, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης να προειδοποιήσει ότι θα καλέσει τον φρούραρχο της Βουλής.

«Πέρασε ο Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο» ήταν το σχετικό μήνυμα που έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής στο κινητό του Ηλία Κασιδιάρη μετά το επεισόδιο.

Σε άλλο μήνυμα αναφέρεται:

«Με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12:00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη, πρέπει να ‘μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χειρών. Επίσης μου’ πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις στρατιωτικές Σχολές. Του είπα είμαστε ενήμεροι».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα δύο άρθρα 62 και 83 είναι εκείνα που είχε προσθέσει σε νομοσχέδιο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντ.Ρουπακιώτης και έδιναν στον Αρειο Πάγο και ΣτΕ το δικαίωμα αναψηλάφησης υποθέσεων αστικού χαρακτήρα ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παρά τις τροποποιήσεις, τα άρθρα καταψηφίστηκαν, λόγω της κάθετης διαφωνίας των βουλευτών της ΝΔ. Τα άρθρα καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σε ό,τι αφορά την «τροπολογία των 85» αφορά την πρωτοβουλία των βουλευτών της ΝΔ που ζητούσαν να εισέρχονται στις στρατιωτικές σχολές μόνο Έλληνες το γένος. Η τροπολογία καταγγέλθηκε ως ρατσιστική από κόμματα της Αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ και αποσύρθηκε, ωστόσο όπως προκύπτει από το μήνυμα ο τέως γραμματέας της κυβέρνησης βρισκόταν σε επαφή με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για το ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε άδεια για να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Τaz: «Κακοφωνία στις Βρυξέλλες» για τη Γάζα – Επικρατεί χάος εξαιτίας φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα Χαρδαλιά, Μπακογιάννη στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Βασίλης Στίγκας: Στηρίζω τον Ηλία Κασιδιάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...