Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Δούρου παγώνει διαγωνισμούς με υπογραφή Σγουρού

Η Δούρου παγώνει διαγωνισμούς με υπογραφή Σγουρού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επικαλούμενη “παρατυπίες” η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου παγώνει διαγωνισμούς έργων που προκηρύχθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής και φέρουν την υπογραφή του πρώην περιφερειάρχη και πρώην προέδρου ΕΔΣΝΑ Γιάννη Σγουρού.

Σύμφωνα με το επιτελείο της κυρίας Δούρου πρόκειται για κινήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της διαφάνειας και της έμφασης στη νομιμότητα. Οι συνεργάτες της εστιάζουν σε «φρέσκιες» προκηρύξεις διαγωνισμών και ιδιαίτερα σε εκείνες οι οποίες αναρτήθηκαν πρόσφατα στο site του ΕΔΣΝΑ, ακόμα και μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου.

Ήδη, το τελευταίο διάστημα, η κ. Δούρου, η οποία έχει αναλάβει ως περιφερειάρχης την προεδρία στον ΕΔΣΝΑ, πάγωσε τη διαδικασία για τουλάχιστον δύο έργα.

Ο κ. Σγουρός υπέγραψε στις 27.8.2014 (αναρτήθηκε την επομένη στο διαδίκτυο) την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση κατασκευής του έργου «Επέκταση-Αναβάθμιση υφιστάμενου δικτύου πυροπροστασίας του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης Απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια». Ο προϋπολογισμός του είναι 1.450.000 ευρώ. Το είδος της διαδικασίας είναι Ανοιχτή Δημοπρασία και το κριτήριο ανάθεσης είναι η χαμηλότερη τιμή.

Ο διαγωνισμός ορίστηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου για την υποβολή προσφορών. Όμως, η περιφερειάρχης Αττικής «πάγωσε» τις διαδικασίες και ανέβαλε τη διενέργεια του διαγωνισμού. Όπως λένε από το επιτελείο της κυρίας Δούρου, η περίληψη διακήρυξης του διαγωνισμού αναρτήθηκε μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου ενώ , σημειώνουν, «εντοπίστηκαν παρατυπίες». Θα γίνει επανέλεγχος για να προχωρήσει η διαδικασία.

Λίγες ημέρες πριν, στις 11 Σεπτεμβρίου, η κυρία Δούρου ανέβαλε την προγραμματισμένη για τις 12/09/2014 δημοπρασία πρόχειρου διαγωνισμού σχετικά με την «Προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακού συστήματος του ζυγιστηρίου του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Σχιστού », προϋπολογισθείσας συνολικής αξίας 72.939 ευρώ.

Το σκεπτικό για την αναβολή ήταν ότι ο χρόνος που μεσολάβησε από τη δημοσιοποίηση της διακήρυξης μέχρι την ημερομηνία της διενέργειας του διαγωνισμού «δεν ήταν επαρκής». Έτσι, ανέβαλε τη διαδικασία μέχρι τη λήψη απόφασης για τη συνέχιση ή μη της διαδικασίας από την Προϊσταμένη Αρχή, δηλαδή την εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ. Η περίληψη της διακήρυξης είχε ημερομηνία 28.8.2014 και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 5.9.2014.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Πυρκαγιά στο Μάτι: Την αθώωση της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

Ρ. Δούρου σε Μ. Σχοινά: Αποτυχημένο το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

ΣΥΡΙΖΑ από Σπέτσες: Ανασυγκρότηση του κράτους για μια κοινωνία ισότητας και ευημερίας – Όλες οι εισηγήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι «σκιώδεις υπουργοί» του Στέφανου Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...