Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζήτησαν Δένδιας-Λαβρόφ – Γιατί τηλεφώνησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στον Έλληνα

Τι συζήτησαν Δένδιας-Λαβρόφ – Γιατί τηλεφώνησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στον Έλληνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τις συζητήσεις να εστιάζουν στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τις ευρωρωσικές σχέσεις.

Στη συνομιλία που διεξήχθη με πρωτοβουλία του κ. Λαβρόφ, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον Ρώσο ομόλογό του για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και παράλληλα εξετάσθηκε η πορεία των διμερών σχέσεων με έμφαση στον πολιτικό διάλογο, στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και το θέμα του πολιτισμού υπό το φως της επετείου των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης και τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ρωσία στην ελληνική ανεξαρτησία.

Οι κ.κ. Δένδιας και Λαβρόφ συζήτησαν επίσης τις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να υπογραμμίζει τη σημασία διατήρησης των διαύλων επικοινωνίας και ενός ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο του ΥΠΕΞ με το οποίο συστήνεται νέα Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και συγχωνεύονται οι Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Σύνοδος ΝΑΤΟ

Τον πλήρη σεβασμό της χώρας μας στον θεμελιώδη κανόνα της Συνθήκης του ΝΑΤΟ και του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, για την ειρηνική επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς με βάση το διεθνές δίκαιο, καθώς και την αποφυγή προκλητικών ενεργειών που είναι αντίθετες με τις αρχές της συμμαχίας, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμμετέχοντας στην πρώτη ημέρα της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Κατά τις εργασίες της συνόδου, που πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκε αρχικά ο οδικός χάρτης του κειμένου συναντίληψης για την Άμυνα και Αποτροπή, οι στόχοι των κρατών – μελών αναφορικά με τις αμυντικές δαπάνες, καθώς και το πλαίσιο υλοποίησης της διαδικασίας «ΝΑΤΟ 2030».

Ο Έλληνας υπουργός επισήμανε την ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ σε περισσότερους τομείς.

Την ανησυχία του για την απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει ρωσικούς S-400 εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ερωτηθείς σχετικά κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας των συνομιλιών των υπουργών Άμυνας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...