Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας και Πάιατ συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο και την περιοχή

Δένδιας και Πάιατ συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο και την περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εξαιρετικά σημαντική συνάντηση είχαν ο Νίκος Δένδιας και ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στο υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Έλληνα ΥΠΕΞ στο Twitter, «με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ… (…) Συζητήσαμε για τις άριστες σχέσεις και τη διαρκώς ενισχυόμενη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή».

Η συνάντηση έγινε στον απόηχο των επετειακών μηνυμάτων για την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του προέδρου Μπάιντεν και του υπουργού Εξωτερικών Μπλίνκεν, στα οποία επιβεβαιώθηκε ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, της τηλεφωνικής συνομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο Μπάιντεν, στην οποία έγινε πολύ σαφές ότι θα υπάρχει στενός συντονισμός Αθήνας – Ουάσιγκτον σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας, Ρωσίας, Κίνας και Δυτικών Βαλκανίων και εν όψει της επικείμενης συνάντησης «3+1» στην Αθήνα, δηλαδή του σχήματος Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών, στο οποίο την αμερικανική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Άντονι Μπλίνκεν.

Σημειώνεται ότι στην «3+1» του Μαρτίου 2019, η κοινή δήλωση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ έχει ισχύ αμυντικού συμφώνου. Σε αυτή τονίζεται πως οι τέσσερις χώρες θα αμυνθούν από κοινού σε οποιαδήποτε εξωτερική κακόβουλη επιρροή στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή: «Οι ηγέτες συμφώνησαν να αυξήσουν τη συνεργασία, να υποστηρίξουν την ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλεια και να αντισταθούν σε εξωτερικές κακόβουλες επιρροές στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή».

Αφοσιωμένος υποστηρικτής της «3+1» είναι ο Νίκος Δένδιας, όπως κατέστη σαφές στη συνάντησή του με τον Μάικ Πομπέο τον Σεπτέμβριο του 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πάιατ, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου, τόνισε ότι «ο ουρανός είναι το όριο για αυτό που μπορούμε να επιτύχουμε μαζί» Έλληνες και Αμερικανοί.

Προχωράμε με μεγάλη ταχύτητα, μετά την τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τζέφρι Πάιατ, για τη σημερινή συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Όπως επισημαίνει ο Τζέφρι Πάιατ, «εμβαθύνουμε τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα σε ένα ευρύ φάσμα περιφερειακών και διμερών θεμάτων».

Τέλος, ο Αμερικανός πρέσβης ευχαριστεί τον Νίκο Δένδια για την ηγεσία του και τη συνεργασία του σε αυτή την προσπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...