Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Μιχάλης Ψύλος
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες για τη μονομαχία Δένδια-Τσαβούσογλου

Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες για τη μονομαχία Δένδια-Τσαβούσογλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με σκληρή επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια απάντησε σχεδόν το σύνολο του τουρκικού Τύπου μετά το τέλος της κοινής συνέντευξης στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς φαίνεται πολλοί να… αιφνιδιάστηκαν με τη στάση προάσπισης των εθνικών συμφερόντων του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Τούρκοι δημοσιογράφοι με τους οποίους συνομίλησε η «δημοκρατία» υποστήριξαν μάλιστα ότι «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε… αλαζών και σκληρός»!

«Ήρθε για να προκαλέσει ένταση και όχι για να συμφωνήσει» γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Turkiye και προσθέτει:

«Σκληρή απάντηση από τον Τσαβούσογλου», τονίζοντας ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «στην αρχική ομιλία του δεν κατηγόρησε την Ελλάδα, αλλά ήλπιζε ότι η πρώτη τους συνάντηση θα ήταν σε πιο θετική ατμόσφαιρα.

»Αλλά ο κ. Δένδιας διατύπωσε απαράδεκτες κατηγορίες.

»Ότι η Τουρκία παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

»Δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε», όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα, δημοσιεύοντας την απάντηση Τσαβούσογλου στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

«Ο Δένδιας πήρε απάντηση στη γλώσσα που καταλαβαίνει» γράφει η Yeni Safak, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε τις κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος η Sabah γράφει:

«Δεν μπορούμε να τα δεχτούμε», αναφέροντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου και ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών «χρησιμοποίησε εξαιρετικά απαράδεκτη ρητορική».

Η Sabah σημειώνει με έμφαση ότι ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη να μειώσει τις διαφορές μας και να βελτιώσουμε τη συνεργασία.

»Αλλά τη στιγμή που (ο Νίκος Δένδιας) διατυπώνει βαριές κατηγορίες εναντίον του έθνους μου μπροστά στον Τύπο, πρέπει να απαντήσω».

Η Hurriyet γράφει: «Πάλι τα ίδια από την Ελλάδα», κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο Δένδια σε μια φιλική συνάντηση»!

«Μετά τα θερμά μηνύματα του υπουργού Τσαβούσογλου προέκυψε ένταση με τις σκανδαλώδεις δηλώσεις του Δένδια» σημειώνει η Hurriyet.

Για «σκάνδαλο Δένδια» κάνει λόγο η Milliyet και προσθέτει:

«Μια συνέντευξη που ξεκίνησε θετικά εξελίχθηκε σε τεταμένη λόγω της προκλητικής ρητορικής του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών».

Η Aksam καλεί προκλητικά την Ελλάδα «να παραδεχτεί» ότι οι Έλληνες μουσουλμάνοι στη Θράκη είναι «Τούρκοι», επαναλαμβάνοντας τη σχετική δήλωση Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Για το ζήτημα της (sic) τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη… αν λένε ότι είναι Τούρκοι, είναι Τούρκοι και πρέπει να το αποδεχτείτε ως τέτοιο» γράφει σε ένα παραλήρημα η Aksam.

«Ο Τσαβούσογλου εξοργίστηκε από τα λόγια του Δένδια» αναφέρει η Turgun, υποστηρίζοντας ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε «απαράδεκτες κατηγορίες».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Cnn Turk, σχολιάζοντας την έκβαση των κοινών δηλώσεων των δύο υπουργών, έκανε λόγο για «διαξιφισμούς», σημειώνοντας ότι ο Τσαβούσογλου «αντέδρασε έντονα στις απαράδεκτες δηλώσεις του Δένδια».

Για «σκληρή αντίδραση από τον Τσαβούσογλου στον Έλληνα ομόλογό του» έκανε επίσης λόγο το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Αν και υπήρξαν στιγμές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιστορικές -η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε σε φιλική ατμόσφαιρα και οι δύο υπουργοί απευθύνθηκαν ο ένας στον άλλο με τα μικρά τους ονόματα και λέγοντας “φίλε μου”-, ο Δένδιας στη συνέχεια επιτέθηκε στην Τουρκία κατηγορώντας τη για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, με αποτέλεσμα, όταν πήρε τον λόγο ο Τσαβούσογλου, να αντιδράσει με σκληρά λόγια» μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...