Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΚΙΝΑΛ: Οργανωμένοι στη Χρυσή Αυγή οι ψαράδες που χτύπησαν τον Βαλυράκη

ΚΙΝΑΛ: Οργανωμένοι στη Χρυσή Αυγή οι ψαράδες που χτύπησαν τον Βαλυράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών θανάτου του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη ζητούν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Μπιάγκης, Γιώργος Καμίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

«Η πλήρης διαλεύκανση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη συνιστά όχι μόνο υποχρέωση της Πολιτείας αλλά και ελάχιστη ένδειξη τιμής στην ιστορία και στους αγώνες του», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι βουλευτές απευθύνονται στους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης και τονίζουν ότι «η πρόσφατη ανατρεπτική μαρτυρία για τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης γύρω από το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, αλλάζει τα δεδομένα και ενισχύει τους ισχυρισμούς της οικογένειας του εκλιπόντος, ότι ο θάνατός του δεν ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος αλλά ανθρωποκτονίας».

Μάλιστα αναφέρονται και σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο, οι δύο ψαράδες που φέρονται να χτύπησαν τον Σήφη Βαλυράκη είναι «άτομα που ήταν οργανωμένοι στη Χρυσή Αυγή, στοιχείο που ενδεχομένως να δίνει και άλλη διάσταση στην επίθεση σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ με την έντονη αντιδικτατορική δράση».

Παράλληλα στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, αναφέρονται και σε άλλο δημοσίευμα, όπου ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Φωτάκης κάνει λόγο για «τρομερή προσπάθεια κουκουλώματος».

Έτσι οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ρωτούν τον υπουργό:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα τόσο η διενέργεια της προανάκρισης από το Λιμενικό Σώμα όσο και η συνέχιση της υπόθεσης στην Ποινική Δικαιοσύνη, ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη;

Για ποιο λόγο δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποβληθεί ακόμη η τεχνική έκθεση που έχει ζητηθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο;

Έχετε διασφαλίσει και με ποιο τρόπο την προστασία των μαρτύρων της υπόθεσης;

Αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριοι Υπουργοί,

Στις 24 Ιανουαρίου 2021, με οδύνη αποχαιρετήσαμε τον Σήφη Βαλυράκη, τον γενναίο αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, τον συνεπή δημοκράτη, τον ακέραιο άνθρωπο, τον αγαπητό σύντροφο και φίλο.

Όπως δήλωσε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου, τότε από βήματος Βουλής, ο Σήφης Βαλυράκης στη μακρόχρονη πολιτική του διαδρομή τίμησε την Κρήτη και την Ελλάδα.

Υπηρέτησε την πατρίδα και το ΠΑΣΟΚ ως Βουλευτής επί τριάντα χρόνια αλλά και ως Υπουργός, αναπτύσσοντας σπουδαίο κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό έργο. Από πλευράς μας, μέσω του Β. Κεγκέρογλου, ζητήσαμε επίσης το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού Ναυτιλίας για τη διαλεύκανσή των αιτιών του θανάτου του, εισπράττοντας τότε καταφατική απάντηση.

Η πρόσφατη ανατρεπτική μαρτυρία για τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης γύρω από το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, αλλάζει τα δεδομένα και ενισχύει τους ισχυρισμούς της οικογένειας του εκλιπόντος, ότι ο θάνατός του δεν ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος αλλά ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, ο αυτόπτης μάρτυρας κάνει λόγο για δύο ψαράδες οι οποίοι με το αλιευτικό τους σκάφος πλησίασαν τον Σήφη Βαλυράκη, λογομάχησαν και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με ένα κοντάρι.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές (NEWS 24/7), πρόκειται για άτομα που ήταν οργανωμένοι στη «Χρυσή Αυγή», στοιχείο που ενδεχομένως να δίνει και άλλη διάσταση στην επίθεση σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ με την έντονη αντιδικτατορική δράση.

Επειδή τα όσα υποστήριξε ο ως άνω μάρτυρας είναι συγκλονιστικά.

Επειδή το θέμα αναδεικνύεται στην Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και στη στήλη Στίγμα του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου,

Επειδή, όπως αναφέρει το έγκυρο site flashnews.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Φωτάκης κάνει λόγο για τρομερή προσπάθεια κουκουλώματος,

Επειδή η οικογένεια του πρώην Υπουργού δίνει αγώνα προκειμένου να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν αυτοί στη Δικαιοσύνη και

Επειδή έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος στελεχών του Λιμενικού Σώματος, αφού υπάρχουν, όπως υποστηρίζεται, σοβαρές ολιγωρίες και παραλείψεις.

Επειδή η πλήρης διαλεύκανση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη συνιστά όχι μόνο υποχρέωση της Πολιτείας αλλά και ελάχιστη ένδειξη τιμής στην ιστορία και στους αγώνες του.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα τόσο η διενέργεια της προανάκρισης από το Λιμενικό Σώμα όσο και η συνέχιση της υπόθεσης στην Ποινική Δικαιοσύνη, ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη;

Για ποιο λόγο δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποβληθεί ακόμη η τεχνική έκθεση που έχει ζητηθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο;
Έχετε διασφαλίσει και με ποιο τρόπο την προστασία των μαρτύρων της υπόθεσης;

Παρακαλείσθε δε για την ενημέρωση της Βουλής να καταθέσετε όλα τα σχετικά έγγραφα καθώς και την αλληλογραφία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών και υπουργείων για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

Δημοσκόπηση ΜARC: Ανακτά τη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ – Τρεις μονάδες έχασε το ΠΑΣΟΚ σε 50 ημέρες

Ασημακοπούλου: Εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ – Αποπομπές και για άλλα δυο κυβερνητικά στελέχη

Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα η ΝΔ στις ευρωεκλογές – Ανεβασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Δημήτρης Μαύρος: Ο Κασσελάκης «ανεβαίνει» στις δημοσκοπήσεις, ο Ανδρουλάκης «κόλλησε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...