Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πόσα δάνεια έχουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και πώς τα πληρώνουν;”

“Πόσα δάνεια έχουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και πώς τα πληρώνουν;”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με επίκαιρη ερώτηση του ο βουλευτής Τρικάλων Γιώργος Κυρίτσης θέτει το θέμα των τεράστιων δανείων που έχουν τα δύο μεγάλα κόμματα.

“Τα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που έχουν πάρει δάνεια από ελληνικές τράπεζες, τι ποσά έχουν δανειστεί, ποιος είναι ο διακανονισμός που έχουν κάνει και με τι επιτόκιο;” ζητά να ενημερωθεί ο Γιώργος Κυρίτσης και συμπληρώνει με νόημα: “Ποιες είναι οι πήγες των εσόδων τους ώστε να εξυπηρετούνται τα δάνειά τους;”

Διαβάστε την ερώτηση:

ΘΕΜΑ : Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Τρικάλων Γιώργου Κυρίτση σχετικά με την εξυπηρέτηση των δανείων που έχουν λάβει από τις Τράπεζες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Προς τους υπουργούς
1) Εσωτερικών και
2) Οικονομικών.

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης (συνεδρίαση της 9ης, 11ης και 18ης Σεπτεμβρίου 2014) είχα τονίσει ότι για να μπορέσει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών με τον πολιτικό κόσμο θα πρέπει να έρθουν και τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων στο φως και να είναι υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

Ζήτησα και στις τρεις συνεδριάσεις της Επιτροπής να μου απαντήσει ο Υπουργός Εσωτερικών για την οικονομική κατάσταση των κομμάτων της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και για τα δάνεια που έχουν πάρει μέχρι στιγμής, χωρίς όμως να πάρω καμία απάντηση.

Επειδή, οποιαδήποτε συζήτηση για τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων πρέπει να συνοδεύεται από πλήρη διαφάνεια και να μην υπάρχουν αναπάντητες ερωτήσεις,

Επειδή, οι φορολογούμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση των πολιτικών κομμάτων, αφού τα δάνεια χρηματοδοτήθηκαν από ελληνικές τράπεζες, οι οποίες μετά και την ανακεφαλαιοποίησή τους ελέγχονται από το κράτος σε ποσοστό περίπου 90%.

Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί:

-Τα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έχουν πάρει δάνεια από ελληνικές τράπεζες, τι ποσά έχουν δανειστεί, ποιος είναι ο διακανονισμός που έχουν κάνει και με τι επιτόκιο;

-Ποιες είναι οι πήγες των εσόδων τους ώστε να εξυπηρετούνται τα δάνειά τους;

Ο ερωτών βουλευτής
Γεώργιος Κυρίτσης

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φοίβος Ιωαννίδης σε ηλικία 88 ετών

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...