Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάκης Βορίδης για Γλυκά Νερά: «Οι δράστες θα τύχουν της ποινικής αντιμετώπισης που πρέπει»

Μάκης Βορίδης για Γλυκά Νερά: «Οι δράστες θα τύχουν της ποινικής αντιμετώπισης που πρέπει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μίλησε για το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά αλλά και την χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, με στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα, στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

Σχετικά με τον κορωνοϊό και την χαλάρωση των μέτρων ο κ. Βορίδης είπε ότι «τα προβλήματα στα πλαίσια της πανδημίας παραμένουν, αλλά έχουμε σημαντικά εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε, όπως τα εμβόλια και τα self test».

Ενώ σημείωσε ακόμα ότι «τo πρόγραμμα του εμβολιασμού προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς», προσθέτοντας ότι «είμαστε πάνω από το μέσο όρο στην Ευρώπη».

Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε ότι «το πράγμα πάει καλά μέχρι στιγμής», αφού όπως είπε «δεν φαίνεται να υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων από τις ημέρες του Πάσχα».

Μιλώντας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ο κ. Βορίδης είπε ότι «έχει γίνει κάτω από αποκρουστικές συνθήκες» και τόνισε ότι «οι δράστες θα τύχουν της ποινικής αντιμετώπισης που πρέπει».

Σχετικά με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, όπου μετά τα 17 χρόνια εξετάζεται αν συντρέχουν οι λόγοι αναστολής της ισόβιας ποινής, τόνισε ότι «για ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε ο ποινικός κώδικας να μην προβλέπει αναστολή της ποινής» και δήλωσε ότι ο ίδιος είναι υπέρμαχος της αυστηροποίησης των ποινών του ποινικού κώδικα.

Ωστόσο, σημείωσε ότι σε αυτή την συζήτηση «πρέπει να είμαστε συνεπείς διαχρονικά, μετά από 17 χρόνια που θα έχει ξεθωριάσει η μνήμη του σοκαριστικού αυτού εγκλήματος», καθώς όπως είπε τότε «οι δικαιωματιστές θα ξεχάσουν και θα πουν ότι οι ποινές αυτές είναι εξοντωτικές».

«Πρέπει να έχουμε μια σταθερή θέση στην ποινική αντιμετώπιση του εγκλήματος», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών και δήλωσε βέβαιος ότι «ο αρμόδιος υπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλίες».

Μιλώντας για την αστυνόμευση και την ασφάλεια των πολιτών ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει ενισχύσει και σε περιπολικά και σε ανθρώπινο δυναμικό την αστυνομία» και πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια του πολίτη».

Τέλος σε ότι αφορά την φύλαξη συγκεκριμένων προσώπων είπε ότι είναι θετικός στο να γίνει δημόσιος διάλογος για το ποια πρέπει θα είναι τα κριτήρια, ενώ για την περίπτωση Φουρθιώτη ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «έχουν δοθεί εξηγήσεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες βολές κατά κυβέρνησης για την παράδοση προσωπικών δεδομένων πολιτών στην Ασημακοπούλου

Ελευσίνα: 44χρονος καταδίωξε την πρώην του και εμβόλισε το αυτοκίνητό της επτά φορές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...