Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζήτησε ο Φλώρος με τον Σαουδάραβα ομόλογό του

Τι συζήτησε ο Φλώρος με τον Σαουδάραβα ομόλογό του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, συναντήθηκε με τον ομόλογο του Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ) της εν λόγω χώρας, στρατηγό Φαγιάντ μπιν Χαμέντ αλ Ρουαίλι, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ κ. Αλέξη Κωνσταντόπουλο.

Κατά την συνάντηση τους οι δύο Αρχηγοί συζητήσαν τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, την περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας σε στρατιωτικό επίπεδο, τη δυνατότητα αξιοποίησης και ανταλλαγής εκπαιδευτικών διευκολύνσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, καθώς και τη διεξαγωγή πολυεθνικών ασκήσεων με έτερες χώρες της περιοχής.

Επίσης αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τα συμπεράσματα από την έως τώρα διεξαγωγή κοινών δραστηριοτήτων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην διμερή άσκηση «FALCON EYE», η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) της οποίας θα λάβει χώρα την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021.

Τέλος ο αρχηγός ΓΕΕΔ της Σαουδικής Αραβίας απένειμε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ το μετάλλιο του Βασιλέα Αμντουλαζίζ του 1ου.

Ακολούθως, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον υποστράτηγο Χαλάφ αλ Ενάζι στο Αεροπορικό Κέντρο Επιχειρήσεων (Air Operation Center – AOC), με τον υποστράτηγο Μοχάμεντ αλ Μαγκνταΐντι στον Ισλαμικό Στρατιωτικό Αντιτρομοκρατικό Συνασπισμό (Islamic Military Counter Terrorism Coalition), καθώς και με τον Δρ. Αμπντουλάχ αλ Ρομπέια, Πρόεδρο του Κέντρου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Ανακούφισης «Κινγκ Σαλμάν» (King Salman Humanitarian Aid & Relief Center), με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, εστιάζοντας στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και πέραν αυτής, η διατήρηση της οποίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και των δύο χωρών.

Η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την άριστη σχέση των δύο χωρών και ανταποδίδει σε σύντομο χρόνο την επίσκεψη του ομολόγου του στην Ελλάδα προ δύο μηνών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Νίκος Δένδιας: Δρομολογείται η δημιουργία αντιαεροπορικού αντι-drone θόλου αλά Ισραήλ

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...