ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κύρτσος, Εκλογές, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Βολές του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κύρτσου κατά του «επιτελικού κράτους», αλλά και παραδοχή ότι «δεν υπάρχουν εύκολες εκλογές, ιδίως όταν αυτές είναι διπλές».
Ο Γιώργος Κύρτσος ζητά να μειωθούν οι υπουργοί και οι υφυπουργοί στους μισούς και να αποτελέσουν οι γυναίκες το 1/3 του υπουργικού συμβουλίου.
«Η καταστροφή πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις και εκτιμώ ότι αυτό έχει ενισχύσει τις αμφιβολίες της ευρύτερης κοινής γνώμης για την αποτελεσματικότητα του λεγόμενου επιτελικού κράτους», παραδέχεται ο Γιώργος Κύρτσος με αφορμή τις καταστροφικές εκλογές του καλοκαιριού, με συνέντευξη του παραχώρησε στο iEidiseis και στο δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή.
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχουν εύκολες εκλογές ιδιαίτερα όταν αυτές θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, διπλές», ενώ αναφέρει με νόημα πως «η ΝΔ φαίνεται να έχει σημαντικό πλεονέκτημα και προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συμβόλαια με την εκλογική επιτυχία και την εξουσία δεν υπάρχουν».
Ο Γιώργος Κύρτσος επιμένει για ένα ανασχηματισμό «ευρωπαϊκών προδιαγραφών», με δυο βασικά σημεία: Πρώτον, «πρέπει να έχουμε περίπου τους μισούς υπουργούς και υφυπουργούς γιατί είναι τουλάχιστον περίεργο το υπουργικό συμβούλιο στην Ελλάδα να είναι διπλάσιο σε αριθμό προσώπων από της Γαλλίας ή της Γερμανία» και, δεύτερον, «τουλάχιστον το 1/3 των υπουργών και υφυπουργών πρέπει να είναι γυναίκες».
Ταυτόχρονα, εκτιμά ότι για την πανδημία «πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα από αυτά που κάνουμε ή σχεδιάζουμε» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός καθολικού λοκ ντάουν, κρούει τον κώδωνα για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, καθώς και για το χρέος και το έλλειμμα, ενώ καταθέτει σκληρές θέσεις για το προσφυγικό και το Αφγανιστάν.
























































