ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεανώ Φωτίου: Έκοψαν 83.000 παιδιά από βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ εν μέσω πανδημίας

Θεανώ Φωτίου: Έκοψαν 83.000 παιδιά από βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ εν μέσω πανδημίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ένα στα τρία παιδιά έμειναν χωρίς voucher για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ φέτος, δεύτερο έτος πανδημίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.

Πρόκειται, υποστηρίζει η κ. Φωτίου, για «το χρονικό μιας προαναγγελθείσας απόρριψης που ξεκινάει με την καθυστέρηση έναρξης υποβολής των αιτήσεων οι οποίες ξεκίνησαν στις 19/7.

»Στόχος είναι να μειωθούν συνολικά οι υποβαλλόμενες και οι πλήρεις αιτήσεις, να μην υπάρχουν αντιδράσεις εν μέσω διακοπών και τελικά να μη μπορέσουν χιλιάδες γονείς να υλοποιήσουν τα voucher λόγω αδυναμίας εγγραφής των παιδιών τους, αφού η προθεσμία είναι μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη».

Ακολούθως επιρρίπτει ευθύνες στη αρμόδια υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου σημειώνοντας: «όλα αυτά τα είχαμε καταγγείλει εγκαίρως στη Βουλή.

»Η κα Μιχαηλίδου βέβαια δεν δίσταζε κάθε φορά να υπόσχεται 200.000 τουλάχιστον δωρεάν vouchers για το 2021-22.

»Λόγω της πανδημικής κρίσης που έχει πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους γονείς, ο πρώτος στόχος δεν επετεύχθη αφού φέτος υποβλήθηκαν αιτήσεις για σχεδόν 251.000 παιδιά, έναντι 229.000 πέρυσι.

»Η δικαιολογία ότι απορρίφθηκαν 83.000 παιδιά λόγω υπέρβασης εισοδηματικών κριτηρίων είναι αστεία και αβάσιμη, αφού τα όρια είναι πολύ υψηλά (33.000 για δύο παιδιά έως 42.000 για πέντε παιδιά), εξωπραγματικά σχεδόν για την πλειοψηφία των εργαζομένων.

»Ειδικότερα για τα ΚΔΑΠ, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν σχεδόν 129.000, και ο αριθμός των 113.877 που ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ αφορά τις πλήρεις αιτήσεις.

»Δεδομένου ότι δόθηκαν 63.000 εγκρίσεις, αυτό σημαίνει ότι φέτος, όπως και πέρυσι, έμειναν εκτός ΚΔΑΠ 65.000 παιδιά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φάμελλος: Η κυβέρνηση καταπατά το Κράτος Δικαίου και εκθέτει την Ελλάδα

Δημοσκόπηση: Συνεχίζεται η «κατρακύλα» της ΝΔ – Ανεβαίνει ο Τσίπρας έως 30,5%

Υποκλοπές: Νέες σφοδρές αντιδράσεις για τoν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κων. Τζαβέλλα

Νικόλας Φαραντούρης: Και επίσημα στο ΠΑΣΟΚ – Ακολουθούν και άλλοι

Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Βουτιά» στο 21,5% για τη ΝΔ – Στο 21%+18% οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του Τσίπρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...