Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σμυρλής: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας στις Πράσινες Διαδρομές μεταξύ των Δυτικών Βαλκανίων

Σμυρλής: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας στις Πράσινες Διαδρομές μεταξύ των Δυτικών Βαλκανίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, συμμετείχε στο συνέδριο «Thessaloniki Summit 2021» και συντόνισε στρογγυλή τράπεζα για τη συνδεσιμότητα στα Δυτικά Βαλκάνια, με τίτλο: «Working together to build networks of change».

Στην εισαγωγική του παρέμβαση, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε την ευκαιρία που προσφέρει το Thessaloniki Summit για παραγωγικό διάλογο σε θέματα συνδεσιμότητας στον τομέα των μεταφορών.

Υπογράμμισε, επίσης, την καίρια συμβολή που μπορούν να έχουν τα δίκτυα μεταφορών ως παράγοντας ευημερίας στην οικονομική ανάπτυξη και τη διασύνδεση των κοινωνιών των Δυτικών Βαλκανίων.

Αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Σμυρλής σημείωσε ότι αποτέλεσε μια περίοδο κατά την οποία η καλή συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων Αρχών στα Δυτικά Βαλκάνια οδήγησε στην επιτυχημένη εφαρμογή των Πράσινων Διαδρόμων.

Διασφαλίστηκε, έτσι, η ομαλή διακίνηση βασικών αγαθών μέσω της εφοδιαστικής αλυσίδας, υπό το συντονισμό περιφερειακών οργανισμών όπως η Κοινότητα Μεταφορών (Transport Community) και η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου της Κεντρικής Ευρώπης (Central European Free Trade Agreement, CEFTA).

Στη συνέχεια, ο κ. Σμυρλής υπογράμμισε τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας σε σχέση με την πρωτοβουλία επέκτασης των Πράσινων Διαδρόμων στα σύνορα μεταξύ των Δυτικών Βαλκανίων και των κρατών-μελών της ΕΕ και τη δέσμευσή της χώρας –δια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη– να εργαστεί για την υλοποίηση της εν λόγω πρωτοβουλίας.

Οι συμμετέχοντες υιοθέτησαν κείμενο συμπερασμάτων για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας και τη διευκόλυνση των εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ ΕΕ και Δυτικών Βαλκανίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...