Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτροπή: Παράνομη κλήση του Πολάκη μετά από μήνυση του Φουρθιώτη – Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το θέμα στον Άρειο Πάγο

Εκτροπή: Παράνομη κλήση του Πολάκη μετά από μήνυση του Φουρθιώτη – Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το θέμα στον Άρειο Πάγο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στον Άρειο Πάγο στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία το θέμα με την παράνομη κλήση του Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη. Σχετική αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, απέστειλε η γραμματέας της Κ.Ο. Όλγα Γεροβασίλη.

Αφορά την πρωτοφανή ενέργεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς διέταξε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, ύστερα από μήνυση για εξύβριση για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου που κατέθεσε σε βάρος του ο πρόσφατα αποφυλακισθείς Μένιος Φουρθιώτης.

Μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Πολάκης διερωτάται:

«Ποιος είναι αυτός ο Εισαγγελέας που με μηνυτή τον φυλακισμένο για πέντε μήνες για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων Μένιο Φουρθιώτη, τον οποίο είχα αποκαλύψει πως πήρε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παράνομα από το πρόγραμμα “Συνεργασία” και από τις επιστρεπτέες προκαταβολές σε μαϊμού επιχειρήσεις του (και) πως ειχε παράνομα φύλαξη πολλών αστυνομικών, με καλεί να δώσω κατάθεση στο τμήμα που ερευνά υποθέσεις που σχετίζονται με το δημοκρατικό πολίτευμα;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Π.Δ 7/2017 το τμήμα Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι αρμόδιο για την πρόληψη και καταστολή σοβαρών ενεργειών ή απειλών που στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Είναι επομένως απορίας άξιο το γεγονός, ότι ο βουλευτής καλείται να καταθέσει στο εν λόγω τμήμα για μια μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο κατηγορούμενος για δυο κακουργήματα σχετικά με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του και υπόδικος για άλλη υπόθεση κλοπής, Μένιος Φουρθιώτης.

Την έντονη αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη προκάλεσε η πρωτοφανής κίνηση των δικαστικών Αρχών να καλέσουν για ανωμοτί κατάθεση τον Παύλο Πολάκη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης , μετά από μήνυση του Μ. Φουρθιώτη εις βάρος του.

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έστειλε αναφορά προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας να ενημερωθεί για το εάν έχει έχει διαβιβασθεί στην Βουλή σχετική δικογραφία, ενώ καλεί τον κ. Τασούλα να περισώσει το κύρος του Κοινοβουλίου και να πράξει καθετί εντός των αρμοδιοτήτων του για την διαφύλαξη της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, ώστε να ανακληθεί η αντισυνταγματική και παράνομη κλήση βουλευτή, η οποία προσβάλλει βάναυσα τη Βουλή, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο αλλά και πράξη διολίσθησης σε αυταρχικές ατραπούς που υπονομεύουν την δημοκρατία.

Ακολούθησε και αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τη γραμματέα της Κ.Ο. Όλγα Γεροβασίλη:

Προς τον Αξιότιμο κο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Αξιότιμε κε Εισαγγελεύ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1016/23/535-ιβ’ και από 12.11.2021 Κλήση Ανακριτικών Υπαλλήλων του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος / Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας / Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. ΑΑ2021/550 και από 12.04.2021 Παραγγελίας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα ο Βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης καλείται όπως παρουσιασθεί ενώπιον της ως άνω υπηρεσίας την 19η.11.2021 και ώρα 12:00, προκειμένου να εξετασθεί ανωμοτί, στο πλαίσιο διενεργούμενης Προκαταρκτικής Εξέτασης «προς διερεύνηση παράβασης άρθρων 26 εδ. α’, 27, 94, 98, 361 παρ. 1 εδ. β-α, 363 εδ. β, 362 εδ. β-α ΠΚ» που φέρεται να έλαβε χώρα την 30 και 31.03.2021 μέσω αναρτήσεων δια του διαδικτύου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Άρθρο 61 Συντάγματος (ανεύθυνο βουλευτών) παρ. 1 και 2:

«1. O βουλευτής δεν καταδιώκεται ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων.

»2. O βουλευτής διώκεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση, κατά το νόμο, ύστερα από άδεια της Bουλής.

»Aρμόδιο για την εκδίκαση είναι το Eφετείο.

»H άδεια θεωρείται ότι οριστικά δε δόθηκε, αν η Bουλή δεν αποφανθεί μέσα σε σαράντα πέντε ημέρες αφότου η έγκληση περιήλθε στον Πρόεδρο της Bουλής.

»Aν η Bουλή αρνηθεί να δώσει την άδεια ή αν περάσει άπρακτη η προθεσμία, η πράξη θεωρείται ανέγκλητη».

Κατά συνέπεια, όταν στις διωκτικές ή ανακριτικές αρχές περιέλθουν στοιχεία για αδίκημα γνώμης το οποίο φέρεται να τέλεσε βουλευτής, αυτές ακόμη κι αν ενεργήσουν ανακριτικές πράξεις για τη βεβαίωση του αδικήματος, σε κάθε περίπτωση οφείλουν να απόσχουν από οποιαδήποτε εξέταση του Βουλευτή έως ότου λάβουν την εκ του Συντάγματος απαιτούμενη άδεια της Βουλής.

Αυτό αφορά κατεξοχήν, και αυτονοήτως, την κλήση σε ανωμοτί εξέταση, όπως παγίως έχει γίνει δεκτό σε γνωμοδοτήσεις του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ίδετε ιδίως την υπ’ αριθμ. 4/2012 γνωμοδότηση Εισαγγελέα Αρείου Πάγου (σε συνδυασμό με ισχύον άρθρο 56 ΚΠοινΔικ), όπου αναφέρεται ότι «δεν επιτρέπεται κλήση του Βουλευτή για παροχή εξηγήσεων ή απολογία» χωρίς πρότερη άδεια της Βουλής.

»Και τούτο διότι με την κλήση σε ανωμοτί εξέταση προσδίδεται στον καλούμενο η ιδιότητα του υπόπτου, ο οποίος έχει όλα τα δικονομικά δικαιώματα του κατηγορούμενου.

»Ενόψει αυτών, θέτουμε το ζήτημα υπόψιν σας για τις ενέργειές σας κατά το λόγο της αρμοδιότητάς σας, ως προϊσταμένου της ανεξάρτητης εισαγγελικής αρχής (άρθρο 24 ν. 1756/1988), ώστε να διαφυλαχθεί η συνταγματική τάξη και να ανακληθεί η ως άνω παράνομη και αντισυνταγματική κλήση σε ανωμοτί εξέταση Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου άνευ πρότερης αδείας της Ελληνικής Βουλής.

»Με τιμή,

»Όλγα Γεροβασίλη
»Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ».

Ένας έξαλλος Πολάκης

Ένας έξαλλος Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook αποκάλυψε ότι τον καλούν σε ανωμοτί κατάθεση μετά από μήνυση που υπέβαλλε ο Μένιος Φουρθιώτης για «εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καλείται στο κτήριο της Ασφαλείας Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο τμήμα «Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» και μιλά για «απόλυτο εξευτελισμό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας στο κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε.».

Μάλιστα ο κ. Πολάκης με σειρά ερωτημάτων αναρωτιέται ποιος είναι αυτός ο Εισαγγελέας που τον καλεί και ποιοι είναι αυτοί οι αστυνομικοί υπάλληλοί τους και οι προϊστάμενοί τους που καλούν βουλευτή στο τμήμα χωρίς να υπάρχει άρση ασυλίας.

Οι εξηγήσεις που δίνει ο Παύλος Πολάκης είναι δύο:

«Είτε πρόκειται για ηλίθιους, είτε έχουμε χούντα Μητσοτάκη (που κρατάει κάποιους ο Φουρθιωτης και χορεύουν)».

Μάλιστα, ζητά και την παραδειγματική τιμωρία «τόσο του Εισαγγελέα που διέταξε αυτήν την προανάκριση, χρεώνοντάς τη μάλιστα στο τμήμα Προστασίας του πολιτεύματος, όσο και των αστυνομικών υπαλλήλων που υπέγραψαν την κλήση σε ανωμοτί κατάθεση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...