Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ύπατος Σκωτικού Τύπου: Η Χούντα δεν επικρατεί μόνο με τα όπλα αλλά και με τους νοικοκύρηδες που την ανέχονται

Ύπατος Σκωτικού Τύπου: Η Χούντα δεν επικρατεί μόνο με τα όπλα αλλά και με τους νοικοκύρηδες που την ανέχονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Μία χούντα δεν επικρατεί μόνο με τα όπλα, επικρατεί με όλους αυτούς οι οποίοι την ανέχονται, με τους καλούς νοικοκύρηδες που δεν αντιστέκονται», αναφέρει στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του Σκωτικού Τύπου για την Ελλάδα, δηλαδή των ανώτερων βαθμών του Ελευθεροτεκτονισμού, Εμμανουήλ Γερακιός.

«Στην Ελλάδα μας, στην πατρίδα μας, στην Αθήνα μας, η δημοκρατία είχε καταλυθεί», συνέχισε ο Εμμανουήλ Γερακιός για να τονίσει ότι δεν φταίνε μόνο οι πραξικοπηματίες για αυτή την κατάσταση αλλά κι ο καθένας που τους ανέχτηκε όπως κι εκείνοι που βοήθησαν το καθεστώς να σταθεί.

«Ώσπου ήρθε μια ημέρα, μια ημέρα σαν αύριο, 17 Νοέμβρη, και ήρθαν τα νιάτα να σηκώσουν την ελληνική σημαία της ελευθερίας, να φωνάξουν “όχι χούντα”. Αυτές οι ελεύθερες φωνές περικυκλώθηκαν».

«Ο Σκωτικός Τύπος, ως προοδευτικός, ως έχοντας σημαία του την ελευθερία, την ισότητα, την αδελφότητα, δεν μπορεί να μείνει μακράν, να θυμάται και να αναλύει», έκανε σαφές ο κ. Γερακιός.

Υπενθύμισε ότι ενώ αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους φοιτητές που ξεσηκώθηκαν, με στεναχώρια πρέπει να θυμόμαστε την τεράστια πλειοψηφία της ανοχής.

«Καμία χούντα, σε κανένα επίπεδο, δεν διατηρείται από αυτούς τους πρωτεργάτες που την έχουν στήσει. Διατηρείται από την ανοχή, που χωρίζεται σε άλλους από φόβο, σε άλλους από προσδοκία κέρδους κι άλλους που απλώς περιμένουν κάποιοι άλλοι να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

»Επίσης πρέπει να θυμηθούμε ότι κατά τη διάρκεια της επταετίας όλες οι ξένες δυνάμεις στην ουσία είχαν αναγνωρίσει τη χούντα. Ήταν δίπλα.

»Έτσι βλέπουμε, με λύπη, και μία διεθνή ανοχή», είπε ο Εμ. Γερακιός.

Δείτε το μήνυμα:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζάκυνθος: Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) τίμησε τον Ανδρέα Κάλβο – Μεγάλο πλήθος Ζακυνθινών

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα σύναψε σχέσεις φιλίας με τον Σκωτικό Τύπο δια την Κύπρο

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) τίμησε τη μνήμη του Εμμανουήλ Ξάνθου – «Σεβασμός στα ιδανικά της ελευθερίας, της αδελφότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας»

Σκωτικός Τύπος για 25η Μαρτίου: «Ο αγώνας για ελευθερία και δικαιοσύνη είναι διαρκής»

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...