Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φώτης Κουβέλης: Ο προοδευτικός πόλος είναι ιστορική ανάγκη

Φώτης Κουβέλης:  Ο προοδευτικός πόλος είναι ιστορική ανάγκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ονομασία «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» αναμένεται να φέρει το ευρωψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς και των συνεργαζόμενων κινήσεων και προσωπικοτήτων στο πλαίσιο του λεγόμενου «τρίτου πόλου».

Αυτό εισηγήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει για να εγκρίνει τον παραπάνω τίτλο και τα υπόλοιπα σημεία της συμφωνίας, ο γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Όπως εξήγησε, η συμφωνία περιλαμβάνει ακόμη τη δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου, στο οποίο πρόκειται να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και προσωπικότητες μεταξύ των οποίων Πάνος Μπεγλίτης, Γ. Τσαμουργέλης, Μαριλένα Κοππά, Γ. Σωτηρέλλης κ.ά.

Το Συντονιστικό Όργανο θα έχει την ευθύνη καθόδου στις ευρωεκλογές, θα συντονίσει τις διαδικασίες συγκρότησης του ψηφοδελτίου και θα διαμορφώσει το πολιτικό πλαισίο της εκλογικής διακήρυξης.

Το επόμενο δεκαήμερο πρόκειται να δημοσιοποιηθεί επίσης λίστα προσωπικοτήτων και επιστημόνων από όλο το κοινωνικό φάσμα το οποίο εκφράζεται θετικά και στηρίζει την προσπάθεια αυτή.

Ακόμη εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου προγραμματίζεται ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για τη δημόσια ανακοίνωση της πρωτοβουλίας.

Φ. Κουβέλης: Ο προοδευτικός πόλος είναι υπόθεση της κοινωνίας, όχι συμφωνιών κορυφής

Ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι «ο προοδευτικός πόλος είναι ιστορική ανάγκη στη σημερινή κατάσταση της χώρας και υπόθεση της κοινωνίας και όχι συμφωνιών κορυφής».

«Ο τόπος χρειάζεται την Κεντροαριστερά των αλλαγών και όχι της παγίωσης των ανισοτήτων. Χρειάζεται την Κεντροαριστερά των πολλών, της συμμετοχής, της ποικιλομορφίας και όχι σχήματα αναπαλαίωσης – στηρίγματα της συντήρησης», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική δύναμη στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο που δεν θα ταυτίζει την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα με συντηρητικές επιλογές. Χρειάζεται μια πολιτική δύναμη που δεν θα αμφισβητεί τις ιστορικές κατακτήσεις του ελληνισμού, την καταστατική του θέση στον δυτικό κόσμο και στο κατεξοχήν προωθημένο υπερεθνικό σύστημα ολοκλήρωσης. Ταυτόχρονα όμως χρειάζεται μια πολιτική δύναμη που εντασσόμενη σε ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια θα μάχεται για το προοδευτικό, για αλλαγές προοδευτικού περιεχομένου , για πολιτικές που υπηρετούν την κοινωνική συνοχή».

Ο κ .Κουβέλης έκανε λόγο για συμπαράταξη σοσιαλιστών, σοσιαλδημοκρατών, προοδευτικών, αριστερών και οικολόγων υπογραμμίζοντας ότι «ο προοδευτικός πόλος θα είναι πραγματικά προοδευτικός. Δεν θα είναι λαϊκιστικός για να θωπεύσει συνειδήσεις, δεν θα βασίζεται στην άκρατη υποσχεσεολογία ούτε θα αθροίζει συντεχνιακά αιτήματα προς άγραν ψήφων».

Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους ο κ. Κουβέλης είπε: «Οι προτάσεις για την χρονική επιμήκυνσή του και κυρίως για τη μείωση των επιτοκίων, φαίνεται ότι αποτελούν κοινό τόπο στο Eurogroup. Ταυτόχρονα, προτείνουμε την ανάληψη του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών από τον ESM, που θα μείωνε το ελληνικό χρέος τουλάχιστον κατά 26 δισ. ευρώ, που είναι οι συμμετοχές του ΤΧΣ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο Ασημακοπούλου εγείρει ζήτημα διαβλητότητας των εκλογών

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το Μαξίμου

Καταγγελίες Ρουπακιώτη: Θα τυλίγαμε τη Χρυσή Αυγή αν δεν μας σταμάταγε ο Σαμαράς

Ο Θεοχαρόπουλος προχωρά σε συνέδριο της ΔΗΜΑΡ πριν τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...