Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Jerusalem Post: Ο CEO της Chevron υπέρ του αγωγού EastMed – «Αναστήθηκε» ο αγωγός

Jerusalem Post: Ο CEO της Chevron υπέρ του αγωγού EastMed – «Αναστήθηκε» ο αγωγός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αγωγός EastMed, που προορίζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από τα ισραηλινά ύδατα στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Κύπρου, ανακοινώθηκε το 2016, αναφέρει η Jerusalem Post σε άρθρο της υπό τον τίτλο: «Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chevron λέει ότι ο αγωγός φυσικού αερίου του Ισραήλ θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την Ευρώπη εν μέσω κρίσης».

Η έλλειψη φυσικού αερίου στην Ευρώπη, η οποία έχει ωθήσει τις τιμές σε πολυετή υψηλά, έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση για τον αγωγό EastMed – έναν αγωγό στη Μεσόγειο Θάλασσα που θα μπορούσε να μεταφέρει αέριο από το Ισραήλ σε ευρωπαίους πελάτες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron, Michael Wirth, τη Δευτέρα στο ενεργειακό συνέδριο CERAWeek, γράφει η Jerusalem Post.

Ο Wirth υποβάθμισε τις ανησυχίες για τις παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και της επακόλουθης πιθανότητας για ενεργειακή κρίση.

Ο αγωγός EastMed, που προορίζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από τα ισραηλινά ύδατα στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Κύπρου, ανακοινώθηκε το 2016 και έχουν υπογραφεί αρκετές συμφωνίες μεταξύ των τριών χωρών για το θέμα.

Στόχος τους είναι να ολοκληρώσουν το έργο των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ (6,54 δισ. δολάρια) έως το 2025, αλλά δεν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για αυτό ακόμη.

Τον περασμένο Ιανουάριο, οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο ότι δεν υποστηρίζουν πλέον τον προτεινόμενο αγωγό φυσικού αερίου EastMed από το Ισραήλ προς την Ευρώπη, επικαλούμενες την ανάγκη να «(επιτραπούν) οι μελλοντικές εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προς όφελος των εθνών της περιοχής».

Η βιωσιμότητα του αγωγού, ωστόσο, θα μπορούσε να επανεξεταστεί εν μέσω ανησυχιών ότι μια νέα ενεργειακή κρίση διαφαίνεται καθώς οι ρωσικές εισαγωγές ενέργειας προς τη Δύση μπορεί να σταματήσουν.

Το αργό Brent ξεπέρασε τα 130 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα, έχοντας σημειώσει άνοδο πάνω από 30% από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο αγωγός EastMed δεν είναι η μόνη νέα ενεργειακή πρωτοβουλία που αναπτύσσεται στο Ισραήλ, επισημαίνει η Jerusalem Post.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δέσμευσε 657 εκατομμύρια ευρώ (716 εκ. δολάρια) για τη σύνδεση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας Κύπρου και Ελλάδας τον Ιανουάριο, το πρώτο βήμα για τη διαμόρφωση της διασύνδεσης EuroAsia – η οποία τελικά θα συνδέσει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Περαιτέρω, το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish θα συνδεθεί με την εθνική γραμμή φυσικού αερίου του Ισραήλ, ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος τον Μάρτιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...