Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποστολάκης: Η προμήθεια F-35 πρέπει να προκύπτει από εμπεριστατωμένη μελέτη

Αποστολάκης: Η προμήθεια F-35 πρέπει να προκύπτει από εμπεριστατωμένη μελέτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την προμήθεια F- 35 αναφέρθηκε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό η Τουρκία να μην αναβαθμίσει τα F-16, να μην πάρει καινούργια και να μην μπει στο πρόγραμμα των F-35.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε ότι «οτιδήποτε έρχεται στις ένοπλες δυνάμεις κατ’ αρχήν είναι θετικό. Τα F -35 είναι από τα καλύτερα αεροπλάνα του κόσμου αλλά στη δικιά μας περίπτωση θα πρέπει να εξετάσουμε μερικά στοιχεία:

Το πρώτο είναι αν η οποία προμήθεια προκύπτει μετά από μελέτη και εισήγηση του αρμόδιου επιτελείου, που το στοιχειοθετεί με επιχειρήματα, γιατί απαιτείται αυτή η προμήθεια.

»Στη συνέχεια ακολουθούνται κάποιες διαδικασίες. Μας ξενίζει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ανακοινώνει μια τέτοια προμήθεια χωρίς να φαίνεται ότι έχουν τηρηθεί αυτές οι διαδικασίες.

»Το πράσινο φως δεν δίνεται από έναν άνθρωπο αλλά αφού γίνουν εμπεριστατωμένες μελέτες και αναλύσεις. Καλό είναι να τηρούνται διαδικασίες γιατί εξασφαλίζουν ασφάλεια στην ορθότητα της απόφασης».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι« πριν φράσουμε στα F – 35 Θα πρέπει να δούμε μερικά πράγματα: Έχουμε εξασφαλίσει την υποστήριξη των αεροσκαφών που έχουμε ήδη προμηθευτεί;».

«Το σημαντικό είναι να μην ενισχυθεί η Τουρκία από τις ΗΠΑ στα οπλικά της συστήματα», συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι «κάποια στιγμή η γειτονική χώρα θα μπει στο πρόγραμμα των F – 35, κάτι που δεν εξασφαλίζεται με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ» καθώς όπως είπε «δεν πήραμε καμία υπόσχεση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...