Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση αποσύρει τους αστυνομικούς από τα ΑΕΙ – Η περίεργη διάψευση της ΕΛΑΣ

Η κυβέρνηση αποσύρει τους αστυνομικούς από τα ΑΕΙ – Η περίεργη διάψευση της ΕΛΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΙ, Αστυνομία, Πανεπιστήμια,

Η ΕΛΑΣ σύμφωνα με πληροφορίες μετά την παταγώδη αποτυχία και την έκρηξη αστυνομικής βίας και καταστολής στο ΑΠΘ και στο ΕΚΠΑ αποφάσισε μετά από σύσκεψη με τις πρυτανικές Αρχές τεσσάρων ΑΕΙ, να «αποβάλει» την πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την σύσκεψη και αφού είχαν σημειωθεί πρωτοφανείς επιθέσεις των ΜΑΤ στους φοιτητές, διαπιστώθηκε ότι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν υπάρχουν οι «τεχνικές προϋποθέσεις» ώστε να συνεχιστούν οι περιπολίες.

Συγκεκριμένα, ως λόγος του φρένου εμφανίζεται να είναι η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς τα πανεπιστήμια δεν είναι έτοιμα για να μπουν οι ΟΠΠΙ εντός.

Όπως μετέδωσε ο 105,5 Στο Κόκκινο, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισε οι ΟΠΠΙ να βγουν εκτός των πανεπιστημιακών χώρων και να περιπολούν πέριξ των τεσσάρων πανεπιστημίων.

Η απόφαση αφού πρώτα φοιτητές και φοιτήτριες με δυναμικό τρόπο διεκδίκησαν την αποβολή των αστυνομικών από τα πανεπιστήμια συνιστά άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης καθώς όλο αυτό το διάστημα και παρά τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, Θεοδωρικάκος και Κεραμέως επέμεναν στην άμεση εφαρμογή του μέτρου.

Άλλωστε όλοι θυμούνται τις τραγελαφικές εικόνες με την πανεπιστημιακή αστυνομία να φυλάσσεται από τα ΜΑΤ.

Τι λέει η ΕΛΑΣ

Από την πλευρά του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε σε διάψευση η οποία ωστόσο έχει κενά. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι ΟΠΠΙ «εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί».

Το περίεργο είναι ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία βρίσκεται μόνο σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ.

Την ίδια στιγμή η ΕΛΑΣ παραλείπει να αναφέρει ότι οι ΟΠΠΙ περιπολούν έξω από τις πανεπιστημιουπόλεις όπως είχε αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» στις 17 Σεπτεμβρίου, πληροφορία που ουδέποτε διαψεύστηκε.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ – Έχασε την πρωτιά ο Μητσοτάκης στη δημοφιλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...