Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σμυρλής παραιτήθηκε από γ.γ. του ΥΠΕΞ για να ενταχθεί στον εκλογικό αγώνα της ΝΔ

Ο Σμυρλής παραιτήθηκε από γ.γ. του ΥΠΕΞ για να ενταχθεί στον εκλογικό αγώνα της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αποχώρησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα ΔΟΣ και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να ενταχθεί στον εκλογικό αγώνα της ΝΔ ανακοίνωσε ο Γιάννης Σμυρλής.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωσή του στο Facebook:

Σήμερα ολοκληρώνεται ένας πολύ σημαντικός κύκλος μεταρρυθμίσεων και επιτυχών δράσεων για εμένα και ανοίγει ένας νέος, καθώς επιστρατεύομαι στον εκλογικό αγώνα για τη νέα μεγάλη νίκη της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Τα τελευταία 2 χρόνια από τη θέση του Γενικού Γραμματέα ΔΟΣ & Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ και του Προέδρου της Enterprise Greece, μέσω μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ΥΠΕΞ κ. Νίκος Δένδιας και τον ΥΦΥΠΕΞ κ. Φραγκογιάννη:

• Πετύχαμε την υλοποίηση και λειτουργία μιας νέας συνεκτικής δομής οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας, στην οποία για πρώτη φορά συνδέθηκαν επιχειρησιακά οι Εμπορικοί Ακόλουθοι (ΟΕΥ) του ΥΠΕΞ με τους δύο (2) εξωστρεφείς οργανισμούς, την Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων) και την Export Credit Greece (Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων).

• Εκπονήσαμε και υλοποιήσαμε, για πρώτη φορά, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας, το πρώτο κοινό σχέδιο δράσεων κρατικών και ιδιωτικών φορέων.

• Συνδέσαμε, μέσα από το Συμβούλιο Εξωστρέφειας, την ελληνική επιχειρηματικότητα με το σχεδιασμό της Κυβέρνησης, για τις επενδύσεις και τις εξαγωγές.

• Ενεργοποιήσαμε και καθιερώσαμε την Κυβερνητική Επιτροπή Διευκόλυνσης Εμπορίου με την εκπόνηση Οδικού Χάρτη Δράσεων για την απλοποίηση προ-τελωνειακών διαδικασιών.

• Αναβαθμίσαμε τον ρόλο της EnterpriseGreece, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ Στρατηγικών Επενδύσεων ύψους άνω των 8 δισ. ευρώ και συμβάλλοντας σημαντικά, μέσα από εκατοντάδες δράσεις και εκθέσεις, στην καταγραφή νέου ρεκόρ εξαγωγών 40 δις το 2021 και άνω των 45 δις το 2022.

• Εκσυγχρονίσαμε και μετασχηματίσαμε την Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων (παλιός ΟAΕΠ), ώστε να συμβάλλει καθοριστικά στη στήριξη των Ελλήνων εξαγωγέων.

• Στηρίξαμε και αναβαθμίσαμε τα 60 Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) στις αρχές εξωτερικού και τα συνδέσαμε απευθείας με την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Στο κλείσιμο αυτού του κύκλου δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει όλα αυτά τα χρόνια, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, τα παραγωγικά Υπουργεία, τους παραγωγικούς φορείς και τους συνδέσμους των επιχειρήσεων για τη πολύ καλή συνεργασία και φυσικά όλες και όλους τους συνεργάτες μου στο ΥΠΕΞ και στην Enterprise Greece για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...