Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου – Είχε φύγει και από το ΜέΡΑ25

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου – Είχε φύγει και από το ΜέΡΑ25
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αγγελική Αδαμοπούλου, η οποία είχε επίσης ανεξαρτητοποιηθεί πριν από καιρό και από το ΜέΡΑ25.

Έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με την οποία ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση και από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Αδαμοπούλου γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές με καμία παράταξη και δεν θα συμμετέχει στον πολιτικό στίβο στο προσεχές μέλλον.

Με την επιστολή της εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Αλέξη Τσίπρα για την πρότασή του να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ , συμπληρώνοντας ωστόσο ότι οποιαδήποτε έκκληση να παραδώσει την έδρα της θα αποβεί άκαρπη και θα την παραδώσει μόλις λήξει η θητεία της,

Η Αγγελική Αδαμοπούλου εντάχθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Δεκέμβριο του 2022, αφού προηγουμένως, στις αρχές Μαρτίου του 2022 είχε αποχωρήσει από το ΜέΡΑ25, αφήνοντας αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη και της ηγετικής ομάδας του κόμματος για υπονόμευση της.

Διαβάστε την παραίτηση

«Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι, κατόπιν περισυλλογής και αμιγώς προσωπικής συνειδητής απόφασης, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές.

»Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφια με καμία παράταξη δεδομένου ότι δεν επιθυμώ να συμμετέχω στον πολιτικό στίβο στο προσεχές μέλλον.

»Προς τούτο, και ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα- ΠΣ για τις υποψηφιότητες Βουλευτών στις προσεχείς εκλογές, κοινοποίησα στον Πρόεδρο του Σύριζα-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα την απόφασή μου να μην συμπεριληφθώ στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

»Σήμερα επίσης κοινοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τσούλα και στον Αλέξη Τσίπρα, την απόφαση αποχώρησής μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα-ΠΣ.

»Εκφράζω για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες μου στον Αλέξη Τσίπρα για την πρότασή του να προσχωρήσω στην παράταξη της οποίας ηγείται.

»Δηλώνω εκ των προτέρων ότι οποιαδήποτε έκκληση να παραδώσω την έδρα μου θα αποβεί άκαρπη.

»Η έδρα αυτή ανήκει στους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους και σε αυτούς θα την παραδώσω μόλις λήξει η θητεία μου.

»Με σαφή πατριωτικό προσανατολισμό για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα, για το κράτος δικαίου, τη Δημοκρατία, την ισότητα και τον ανθρωπισμό, με σημαία μου ότι αυτοσκοπός της πολιτικής και της εκάστοτε παράταξης πρέπει να είναι ο Άνθρωπος και η αξιοπρέπειά του, συνεχίζω τον συλλογικό αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτωχοποίησης των συμπολιτών μου, συρρίκνωσης των δικαιωμάτων τους και εκποίησης των δημοσίων αγαθών.

»Συνεχίζω επίσης την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων μου, εντός Βουλής και στους δρόμους όπου κερδίζονται οι αγώνες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...