Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Γράμμα» στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το ΚΚΕ για το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου

«Γράμμα» στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το ΚΚΕ για το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) κατέθεσε κατεπείγουσα επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταγγέλλοντας το νέο τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Η επιστολή των ευρωβουλευτών του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου έχει ως εξής:

«Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

»Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

»Κυρία Πρόεδρε,

»Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων ζωών, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για εκατοντάδες αγνοούμενους, αποτελεί μια ανείπωτη τραγωδία με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες που συντελείται στη Μεσόγειο.

»Το πλοίο που μετέφερε τους ξεριζωμένους είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη, μια χώρα που υποφέρει εδώ και χρόνια από την ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ με αποτέλεσμα το αιματοκύλισμα του λαού και το διαμελισμό της χώρας.

»Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις έχουν αναλάβει μεγάλες ευθύνες προωθώντας την πολιτική άγριας καταστολής μέσω της Frontex, με τους «ορατούς» και «αόρατους» φράχτες, τις επαναπροωθήσεις.

»Αυτή η πολιτική της ΕΕ ενισχύει τη δράση των κυκλωμάτων, τα επικίνδυνα δρομολόγια, έχοντας μετατρέψει σε “υγρό τάφο” τη Μεσόγειο με 2.400 νεκρούς πρόσφυγες μόλις το 2022 και 1.037 φέτος μέχρι σήμερα.

»Αυτή την πολιτική εφάρμοσαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια κι ευθύνεται για τις απελάσεις αιτούντων άσυλο, για τον εγκλωβισμό των κατατρεγμένων ανθρώπων σε υπερδομές-φυλακές στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, εξαιτίας της απαράδεκτης Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας του 2016 και των λεγόμενων λιστών των “ασφαλών χωρών”.

»Η πρόσφατη επικίνδυνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο ενισχύει την καταστολή της ΕΕ σε βάρος των ξεριζωμένων, καταπατά και ενταφιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης διαιωνίζοντας την τραγική κατάσταση που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες.

»Ιδιαίτερο βάρος καλούνται να σηκώσουν οι λεγόμενες «χώρες υποδοχής» όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία με τον εγκλωβισμό χιλιάδων σε υπερδομές φυλακές.

»Με το Σύμφωνο προωθείται επίσης ένα άθλιο παζάρι ανάμεσα στις κυβερνήσεις των “χωρών υποδοχής” που θα απελαύνουν με φαστ τρακ διαδικασίες και σε αυτές των “χωρών προορισμού” που θα πληρώνουν 20.000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα προκειμένου να τον εξοβελίσουν σε χώρα εκτός της ΕΕ. Πρόκειται για τη νέα εκδοχή μιας συνεχιζόμενης βαρβαρότητας.

»Μέσω αυτής της επιστολής μας η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σας καλεί να τοποθετηθείτε σχετικά με το κατεπείγον αίτημα:

»να σταματήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η πολιτική καταστολής κι εγκλωβισμού που κοστίζει ανθρώπινες ζωές και οδηγεί σε τέτοιες τραγωδίες σε βάρος των ξεριζωμένων – να πάψει ο μεθοδευμένος ενταφιασμός της Συνθήκης της Γενεύης και του αναφαίρετου δικαιώματος των προσφύγων στο άσυλο προκειμένου να πάνε στις χώρες τελικού προορισμού τους.

»Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

»Παπαδάκης Κώστας

»Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...