Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος περί… αισθητικής και ηθικής

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος περί… αισθητικής και ηθικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρης Σπηλιωτόπουλος, Δήμος Αθήνας,

“Η Αθήνα πρέπει να αλλάξει αισθητική και πορεία. Είναι μια πόλη χωρίς αισθητική. H Αθήνα είναι μια πρωτεύουσα βουτηγμένη στο σκοτάδι, στα σκουπίδια και στη βρωμιά. Μια Αθήνα απωθητική. Μια Αθήνα που διώχνει τους πολίτες έξω από το κέντρο της και τους επισκέπτες έξω από την Ελλάδα”,σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος, απαντώντας σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στην Ναυτεμπορική και έκρινε ως «πολιτικά αφελή και ακατανόητη την εμμονή του, σε εποχές κρίσης, να διακηρύττει ότι η Αθήνα πρέπει να αλλάξει αισθητική».

Και συνέχισε ο κύριος Σπηλιωτόπουλος: “Η ανασφάλεια έχει φωλιάσει στις καρδιές των κατοίκων και των επισκεπτών της πρώτης πόλης της χώρας μας. Η εγκληματικότητα βρίσκει πρόσφορο έδαφος στους σκοτεινούς κι έρημους δρόμους με τα δεκάδες κλειστά μαγαζιά…

Για να αλλάξεις την Αθήνα δεν χρειάζεσαι μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά όραμα και κυρίως παρουσία πάνω στα προβλήματα… Το να καθαρίσεις την πόλη σου από τα σκουπίδια και αν χρειαστεί να είσαι πάνω από την αποκομιδή ώστε να γίνεται σωστά, δεν “τσαλακώνει” την εικόνα σου, δεν σε υποβιβάζει.

Ένας δήμαρχος που θέλει να διοικεί δια του παραδείγματος, πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι εργάτης καθαριότητας, όπως όλοι αυτοί που εργάζονται στο δρόμο. Το να αλλάξεις τις σπασμένες λάμπες για να έχεις πια πιο φωτεινή πόλη, είναι εφικτό. Το να καθαρίζεις από ούρα και κόπρανα, δεν είναι σπουδαίο όραμα… Εχει να κάνει με το εάν έχεις σχέδιο και ηθική.

Η Ηθική είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με την αισθητική. Όπως έλεγε ο Γάλλος φιλόσοφος Pierre Bourdieu, η αισθητική του σήμερα είναι η ηθική του αύριο…», καταλήγει η απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη;

Ανακοινώθηκε ο πρώτος γάμος γυναικών στην Ελλάδα – Δείτε την αναγγελία

Η Αλεξία Έβερτ παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Αθήνας – Είχε εκλεγεί με τον Μπακογιάννη

Ο Δούκας ορκίστηκε δήμαρχος Αθηναίων με την 28χρονη σύντροφό του στο πλευρό του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...