Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στους ταραγμένους καιρούς μας

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στους ταραγμένους καιρούς μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, στην Επιμνημόσυνη Δέηση για τα 202 έτη από τον θάνατο του Ήρωα Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Εμμανουήλ Παπά, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου της Δημοτικής Κοινότητας Εμμανουήλ Παπά, του ομώνυμου Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Την Επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ήρωα Εμμανουήλ Παπά, στην κεντρική πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας, όπως και παρέλαση μαθητών και συλλόγων.

Μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

»Και σήμερα, με έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό: Την απόδοση τιμής και την επαναφορά στη μνήμη των θυσιών του πρωτεργάτη της Εθνικής Εθνεγερσίας, του μέλους της Φιλικής Εταιρείας, του Αρχιστράτηγου του Μακεδονικού αγώνα του 1821, Εμμανουήλ Παπά.

»Ενός πατριώτη, άξιου τέκνου της γης της Μακεδονίας.

»Ο Εμμανουήλ Παπάς αποτελεί υπόδειγμα προσφοράς προς την πατρίδα.

»Τα υποδείγματα, τα πρότυπα, είναι απαραίτητα στην εποχή μας, διότι η πατρίδα μας δεν έχει την πολυτέλεια της υπαρξιακής ασφάλειας που απολαμβάνουν άλλες χώρες.

»Πρέπει να καθίσταται προφανές σε όλους μας ότι η προσφορά στην πατρίδα και την κοινωνία αποτελεί ύψιστο και επαινετέο αγαθό.

»Αποτιμώντας λοιπόν τους αγώνες του Εμμανουήλ Παπά, αναλογιζόμαστε συγχρόνως και τις δικές μας ευθύνες.

»Η Ελλάδα, κυρίες και κύριοι, στηρίζεται σήμερα στην κοινωνία της και το ισχυρότερο κομμάτι της κοινωνίας της είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, που της δίνουν τη δυνατότητα, μαζί με μια δραστήρια εξωτερική πολιτική, να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στους ταραγμένους καιρούς μας.

»Και θέλω να σας πω και εδώ, από την πατρίδα του Εμμανουήλ Παπά, ότι είμαι ιδιαίτερα περήφανος που είμαι Πολιτικός Προϊστάμενος των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

»Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται παντού.

»Είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν όχι μόνο οποιαδήποτε εξωτερική απειλή, αλλά και οποιαδήποτε απειλή εναντίον της κοινωνίας μας από άλλες αιτίες, όπως η κλιματική αλλαγή και τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

»Είναι εξοπλισμένες καλά με το υστέρημα του ελληνικού λαού, αλλά συγχρόνως είναι η ώρα να τις μεταρρυθμίσουμε, για να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές προσκλήσεις που δημιούργησε ο 21ος αιώνας.

»Κυρίες και κύριοι, νομίζω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να θυμόμαστε και να τιμάμε τις θυσίες ηρώων όπως ο Εμμανουήλ Παπάς.

»Σας ευχαριστώ θερμά».

Ο κ. Δένδιας έκανε επίσης την απονομή μεταλλίων στους νικητές του 24ου Δρόμου στη μνήμη του Εμανουήλ Παπά.

Στην επιμνημόσυνη δέηση και στις άλλες τελετές παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Αχιλλέως Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Κωνσταντίνος Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά, Δημήτριος Νότας.

Από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων παρέστησαν ο Διοικητής του Γ´ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος και ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης (ΠΖ) Αδάμ Σαρρής.

Παρέστησαν επίσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών Ευάγγελος Τσιώτας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Δαδούδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Εμμανουήλ Παπά, Γεώργιος Πάνος, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι άλλων Δήμων της Π. Ε. Σερρών και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των Ενώσεων Αποστράτων και Εφέδρων, όπως και του Συλλόγου Μακεδονομάχων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Η «Ύδρα» κατέρριψε ντρόουν στον Κόλπο του Άντεν

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Ρωσία: Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ για διαφθορά

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...