Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας μόνο με τις ψήφους της ΝΔ – Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας μόνο με τις ψήφους της ΝΔ – Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ «πέρασε» στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, με το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης να καταψηφίζει.

Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης και Γιάννης Μπούγας, υπεραμύνθηκαν των νέων αλλαγών, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, περιορίζει το αίσθημα ατιμωρησίας, ενώ επιτυγχάνει την πραγματική έκτιση της ποινής, καταπολεμά την εγκληματικότητα και ενισχύει την απονομή της δικαιοσύνης με ένα δικαιότερο, ποιοτικότερο και αποτελεσματικότερο σύστημα.

Πρόσθεσε, πάντως, πως η δικαιοσύνη που θα κληθεί να εφαρμόσει το νομοσχέδιο, θα διαπλάσει έννοιες και «ενδεχομένως να αναδειχθούν αδυναμίες και κενά.

»Εμείς οφείλουμε να παρακολουθούμε την εφαρμογή έτσι ώστε όταν και αν χρειαστεί το κοινοβούλιο θα κάνει μια συζήτηση».

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταλόγισαν στην κυβέρνηση «ακραίο ποινικό λαϊκισμό» και την κατηγόρησαν για απαξίωση της επιστημονικής γνώσης, δαιμονοποίηση της αντίθετης άποψης, καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων ενώ απέρριψαν το επιχείρημα της ως εντελώς αβάσιμο, ότι η αυστηροποίηση των ποινών καταπολεμά την εγκληματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση ταυτίζεται με τον πολιτικό υπόκοσμο του διδικτύου

Χρ. Τριαντόπουλος: Την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε η Βουλή

Αποκαλύψεις του Inside Story για την «Ομάδα Αλήθειας» – Ποιοι και πώς πληρώνουν τα «τρολ» της ΝΔ

Νίκος Δένδιας – Ασπίδα και Δόρυ: Ελληνική Άμυνα 2025-2036 με όπλο την τεχνολογία – Πολυεπίπεδη προστασία και στρατηγική ισχύς

Δημοσκόπηση Mega: Απογοητευτικά ποσοστά για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Ανεβαίνει συνεχώς η Πλεύση Ελευθερίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...