Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανδρουλάκης: Έτοιμος να επιβάλει κομματική πειθαρχία – Αντάρτικο από βουλευτές για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Ανδρουλάκης: Έτοιμος να επιβάλει κομματική πειθαρχία – Αντάρτικο από βουλευτές για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρό μήνυμα στους διαφωνούντες βουλευτές και κυρίως στη Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, έστειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι θα θέσει κομματική πειθαρχία.

Νωρίτερα, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είχαν υψώσει τους τόνους προαναγγέλοντας ότι θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν τις ενστάσεις τους ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τα μη κρατικά ΑΕΙ και έδειξαν να διαφωνούν με την στάση του κόμματος, να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Νάντια Γιαννακοπούλου έθεσε θέμα θεσμικής λειτουργίας και λήψης αποφάσεων στην Κ.Ο.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως η Κ.Ο. συνεδριάζει με μεγάλη καθυστέρηση και πως πρέπει να λειτουργεί πιο συντονισμένα με το κόμμα και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Ενώ η ίδια φέρεται να είπε «έχω συγκεκριμένες απόψεις που δεν αλλάζουν».

Την ίδια στιγμή και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που δεν έχει διερευνήσει ποια θα είναι η στάση του κατά την ψηφοφορία, φέρεται να είπε πως «η Νέα Δημοκρατία ήθελε να μην ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τα νομοσχέδια για επιστολική ψήφο και μη κρατικά ΑΕΙ και στο ν/σ για τα ομόφυλα ήθελε να τα ψηφίσουμε μαζί και το πέτυχε».

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόσθεσε πως «ο κόσμος δεν κατανόησε τις θέσεις μας και αυτό μας φέρνει σε δύσκολη θέση».

Επιπρόσθετα άφησε αιχμές και για την επιτροπή Παιδείας που σχηματίστηκε με επικεφαλής τον Στέφανο Παραστατίδη καθώς όπως είπε δεν εκλήθη ποτέ να πει την άποψη του.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν αναμένονται άλλες αντιδράσεις, καθώς οι υπόλοιποι βουλευτές δείχνουν να συντάσσονται, έως αυτή την ώρα, με την κομματική γραμμή.

Ενώ στο τραπέζι παραμένει το ερώτημα για το αν θα μπει θέμα κομματικής πειθαρχίας που θα αφορά κυρίως τους συγκεκριμένους δύο βουλευτές που διαφωνούν.

«Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι διαχρονική προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ είναι η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16.

«Εχουμε ολοκληρωμένη πρόταση τόσο για το ορθό πλαίσιο λειτουργίας των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων όσο και για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου» είπε σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε ένα fund και ένα κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, να ιδρύσουν ένα παράρτημα επί της ουσίας κερδοσκοπικό στη χώρα μας.

»Η Ελλάδα ήταν ευρωπαϊκή εξαίρεση και ο κ. Μητσοτάκης μας καθιστά εκ νέου εξαίρεση, καθώς θα επιτρέπεται η ίδρυση κερδοσκοπικών ξένων παραρτημάτων αλλά όχι ελληνικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

»Δεν μπορεί κάποιοι εδώ και δύο χρόνια να αγοράζουν και να επενδύουν, και να έρχεται ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στις επενδύσεις τους. Αυτό δεν είναι διευθέτηση;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Τέλος, ξεκαθάρισε προς τους βουλευτές ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία, προαναγγέλλοντας έτσι την επιβολή κομματικής πειθαρχίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οικογένεια αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη: Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη

Πανεπιστήμιο Πατρών: Φοιτητές εγκλώβισαν στο γραφείο του τον πρύτανη

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ποινή 3 ετών με αναστολή στον οδηγό της Ντ. Μπακογιάννη για τον θανάσιμο τραυματισμό του Ιάσωνα Λαλαούνη

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...