Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δοξάστε τον! Ο Βενιζέλος καταγγέλλει αυτούς που τολμούν να πουν ότι κινδυνεύει η ελληνική κοινότητα στην Ουκρανία

Δοξάστε τον! Ο Βενιζέλος καταγγέλλει αυτούς που τολμούν να πουν ότι κινδυνεύει η ελληνική κοινότητα στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ώρα που 150.000 Έλληνες κινδυνεύουν άμεσα στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, με την Ρωσία να έχει θέσει σε πολεμικό συναγερμό την στρατιωτική της μηχανή και η κατάσταση στην Κριμαία, όπου είναι εγκατεστημένο ένα μεγάλο κομμάτι της ομογένειας, ο υπουργός Εξωτερικών έβγαλε ανακοίνωση στην οποία δεν λέει τίποτα επί της ουσίας για τους Έλληνες της Ουκρανίας.

Ο κύριος Βενιζέλος “υπονοεί”, με… τρόπο φυσικά μην τρομάξει και κανείς, ότι “κάτι γίνεται στο παρασκήνιο αλλά δεν μπορώ να σας πω γιατί είμαι σοβαρός” και παραπέμπει στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας.

Πριν από λίγη ώρα μόλις γράφαμε στο Tribune για τους ξυλοδαρμούς και τις απειλές κατά Ελλήνων ομογενών από τους ναζί και μάλιστα ότι αυτό το κατήγγειλε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας η οποία μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Οχι. Ο κύριος Βενιζέλος δεν καταδικάζει αυτές τις επιθέσεις. Ίσως είναι στεναχωρημένος από τις άλλες εξελίξεις, είτε γιατί είναι στεναχωρημένος από τον “Ματωμένο Γάμο” με τους 58, είτε γιατί δεν βρίσκει υποψήφιους για τις ευρωεκλογές.

Ο κύριος Βενιζέλος όμως βγήκε να κάνει δήλωση και να καταγγείλει τη Ρένα Δούρου επειδή έθεσε το ζήτημα της προστασίας των Ελλήνων της Ουκρανίας.

Και τι είπε; Αθλιότητες. Την κατηγορεί ότι βγαίνει και μιλάει ως περιφερειάρχης και όχι ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Δηλαδή ο κύριος Βενιζέλος ακούει κάτι μόνο αν το έχουν θέσει αρχηγοί κομμάτων, εκπρόσωποι για θέματα εξωτερικής πολιτικής και φυσικά μεγαλοδημοσιογράφοι συγκροτημάτων και μεγάλων καναλιών.

Στους άλλους δεν απαντά διότι “δεν δικαιούνται δια να ομιλούν” προφανώς.

Ο κύριος Βενιζέλος όμως δεν σταματά εκεί.

Σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι μετά την κυρία Δούρου , άκουσον-άκουσον, βγήκαν και οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή.

Δηλαδή αν λέει κάποιος κάτι, ακόμη κι αν πρόκειται για τις δύσκολες ώρες που περνούν οι Ελληνες σε μία πολεμική ζώνη, ο κύριος Βενιζέλος θα εξετάσει το ενδεχόμενο να απαντήσει, μόνο αν δει ποιοι θα βγουν στη συνέχεια να σχολιάσουν το ίδιο θέμα.

Προφανώς και υπάρχει εκνευρισμός από την πλευρά του κυρίου Βενιζέλου, ίσως γιατί αναχωρεί… όχι για την Ουκρανία (είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας που έχει την Προεδρία της Ευρώπης και ο ίδιος είναι επικεφαλής του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης) αλλά για να πάει στην ΙΤΑΛΙΑ!!

Ναι στην Ιταλία προκειμένου να συμμετάσχει στο Εκλογικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο πραγματοποιείται από 28 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου και θα ανακηρύξει επίσημα τον Martin Schulz, ως κοινό υποψήφιο του ΕΣΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ναι σωστά διαβάζετε! Στην εμπόλεμη ζώνη του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος όπου κρίνονται καριέρες και καρέκλες!
Και όχι στην εμπόλεμη ζώνη που κινδυνεύουν Έλληνες! Ή τουλάχιστον να καθήσει στο Υπουργείο του και να ασχοληθεί με τους Ελληνες που κινδυνεύουν!

Τέλος στην ανακοίνωσή του τολμά να μιλά και για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Ποιος; Ο Υπουργός Εξωτερικών που κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τους εκπροσώπους των 58 για να τα πουν για τις ευρωεκλογές!

Ναι αυτός είναι. Δοξάστε τον!

«Και μόνο το γεγονός ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, έκανε σήμερα δήλωση για την ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία, επιτιθέμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπό τη νέα της ιδιότητα, της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, και όχι ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα λέει όλα. Ακολούθησαν με δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παύλος Χαϊκάλης, αλλά και η Χρυσή Αυγή.

»Είναι κατώτερο των περιστάσεων, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ιδίως η κατάσταση των ομογενών μας στην Ουκρανία, να καθίστανται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης.

»Αν όσοι έκαναν δηλώσεις ζητούσαν να ενημερωθούν πριν τοποθετηθούν δημόσια για το ζήτημα αυτό, θα γνώριζαν τη σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. Η Ομοσπονδία αναφέρεται στη στενή και διαρκή συνεργασία της με την Πρεσβεία μας στο Κίεβο και τα Γενικά μας Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη και διαψεύδει αυτά που εκλαμβάνονται ως δεδομένα στις παραπάνω ανακοινώσεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...