Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Iνδός μουσουλμάνος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου επειδή έφαγε… βοδινό κρέας

Iνδός μουσουλμάνος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου επειδή έφαγε… βοδινό κρέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το περιστατικό έγινε στην πόλη Ντάντρι μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Νέο Δελχί. Εκεί, περίπου 30 Ινδοί επιτέθηκαν και σκότωσαν έναν μουσουλμάνο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από το πλήθος ότι είχε κρυφά φάει αγελαδινό κρέας.

Ο άτυχος σιδεράς πέθανε την Δευτέρα το βράδυ, αφού χτυπήθηκε και πετροβολήθηκε μέχρι θανάτου από την ομάδα των φανατισμένων Ινδών. Η επίθεση έγινε μετά από μία συγκέντρωση πολύ μεγαλύτερου πλήθους που είχε γίνει έξω από το σπίτι του άτυχου μουσουλμάνου, κατηγορώντας τον ίδιο και την οικογένειά του ότι είχαν φάει κρυφά κρέας αγελάδας.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι Ινδοί δεν τρώνε αγελαδινό κρέας θεωρώντας το ζώο αυτό ιερό, αρκετοί σε φτωχές περιοχές και σε χαμηλότερες κάστες της κοινωνίας, μαζί με τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους, τρώνε το κρέας της αγελάδας. Η επίθεση πέρα από τον θάνατο του πατέρα, είχε ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό του γιού και της κόρης του μουσουλμάνου, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Η δολοφονία αποτέλεσε αφορμή για σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ινδών και Μουσουλμάνων στην πόλη, με αποτέλεσμα να καταφθάσουν εκεί μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η προστασία πάντως της αγελάδας έχει εξελιχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα, καθώς ακραίοι Ινδοί πολιτικοί επιμένουν να γίνουν πιο αυστηροί οι νόμοι για την προστασία αυτού του ζώου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στα παράδοξα όλης αυτής της ιστορίας είναι το γεγονός ότι η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μοσχαρίσιου κρέας στον κόσμο, και η πέμπτη μεγαλύτερη αγορά, με βάση κυρίως τους Μουσουλμάνους της χώρας.

Πάντως ο πρωθυπουργός της χώρας υποστηρίζει την απαγόρευση της σφαγής των αγελάδων σε όλη την χώρα, και την καθιέρωση του εμπορίου του κρέατός τους ως παράνομη δραστηριότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Θρίλερ με τον στρατιώτη που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 – «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr