ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα “αντίποινα” της Εκκλησίας για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Τα “αντίποινα” της Εκκλησίας για το Σύμφωνο Συμβίωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Φρένο» σε όσους θέλουν να γίνουν νονοί και έχουν υπογράψει Σύμφωνο Συμβίωσης βάζει η Εκκλησία της Ελλάδος. Σύμφωνα με την επιτροπή «Δογματικών και Νομοκανονικών Θεμάτων», στην οποία προεδρεύει ο μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, προτείνονται πέντε μέτρα τα οποία ζητά να εγκριθούν στην επόμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας και να εφαρμοστούν άμεσα από όλες τις μητροπόλεις.

Η επιτροπή, ουσιαστικά, προτείνει στους Μητροπολίτες να εφαρμόσουν μέτρα που θα περιορίζουν και θα αποκλείουν από καθημερινές εκκλησιαστικές ενέργειες τη συμμετοχή όσων ανθρώπων έχουν υπογράψει σύμφωνο.

Τα πέντε μέτρα που προτείνει η επιτροπή και αποκαλύπτει το Romfea.gr είναι:

1. Η μητρόπολη δεν θα εκδίδει άδεια τέλεσης γάμου αν οι ενδιαφερόμενοι δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το ληξιαρχείο του Δήμου, για να γνωρίζουν αν το ζεύγος παλιότερα έχει τελέσει πολιτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης.

2. Αν ζητήσουν να παντρευτούν άτομα που στο παρελθόν είχαν κάνει σύμφωνο συμβίωσης, τότε – εφόσον έχει λυθεί το σύμφωνο – ο Μητροπολίτης μπορεί να εκδίδει άδεια γάμου.

3. Ετερόφυλοι που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή πολιτικό γάμο, μπορούν να ζητήσουν από την Εκκλησία να βαπτίσουν τα παιδιά τους.

4. Γονέας που πριν αποκτήσει (ή υιοθετήσει) παιδί είχε υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης του επιτρέπεται «κατ’ οικονομία» να βαπτίσει το παιδί του

5. Ανάδοχοι ή παράνυμφοι δεν μπορούν να γίνονται όχι μόνο πια όσοι έχουν τελέσει πολιτικό γάμο αλλά και όσοι έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκιάθος: Σοκ από καταγγελία 15χρονου για χρόνια σεξουαλική κακοποίηση από 17χρονο

Ο Φαραντούρης ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις νέες βιαιοπραγίες κατά Ελληνορθόδοξων στη Συρία

Σελεύκεια η προς Βήλω: Σύροι αλήτες τζιχαντιστές επιτέθηκαν (ξανά) σε Έλληνες της Συρίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Συμεών συναντήθηκε με τον ανώτερο σύμβουλο του Τραμπ Μ. Μπούλος και Αμερικανούς διπλωμάτες

Γερμανία: Παραιτήθηκε ο Γενς Σπαν μετά τις αντιδράσεις για την απόκτηση παιδιού με τον σύζυγο του, με παρένθετη μητέρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr