Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντάγκλας Μπάζι: Συντελείται γενοκτονία των χριστιανών στο Ιράκ

Ντάγκλας Μπάζι: Συντελείται γενοκτονία των χριστιανών στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας Ιρακινός χριστιανός ιερέας που είχε απαχθεί και βασανιστεί από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, ο Ντάγκλας Γιουσέφ Αλ Μπάζι, διαβεβαίωσε ότι πλέον είναι αδύνατο να είσαι χριστιανός και να ζεις στο Ιράκ.

Ο πατέρας Ντάγκλας Μπάζι, ένας Ασσύριος καθολικός ιερέας, ή αλλιώς “Χαλδαίος” όπως ονομάζονται οι Ασσύριοι ρωμαιοκαθολικοί, απήχθη το 2006 από την Αλ Κάιντα, βασανίστηκε, του έσπασαν τα δόντια με σφυρί, του έσπασαν τη μύτη και την πλάτη, τον πυροβόλησαν στο πόδι και του ανατίναξαν την εκκλησία και τελικά τον άφησαν ελεύθερο και ημιθανή αφού πήραν λύτρα 170.000 δολάρια.

Ο πατέρας Ντάγκλας Μπάζι ζει πλέον στην Ερμπίλ, στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν. Όπως ο ίδιος επισημαίνει, από τους 2.000.000 χριστιανούς του Ιράκ, όλων των δογμάτων, στη χώρα πλέον έχουν απομείνει μόλις 200.000.

Να σημειώσουμε εδώ ότι όταν μιλάμε για χριστιανούς στο Ιράκ δεν αναφερόμαστε σε Άραβες αλλά σε Ασσύριους στην πλειονότητά τους.

Οι Ασσύριοι είναι οι αρχαίοι κάτοικοι της βόρειας Μεσοποταμίας και η πρωτεύουσά τους ήταν η Νινευή, η σημερινή Μοσούλη.

Οι Ασσύριοι ακολουθούν δύο χριστιανικά δόγματα. Τον μονοφυσιτισμό και τον ρωμαιοκαθολικισμό.

Οι Ασσύριοι ρωμαιοκαθολικοί αποκαλούνται “Χαλδαίοι”, δίχως βεβαίως να έχουν καμία σχέση με το αρχαίο έθνος των Χαλδαίων, απλά έτσι τους ονόμασε αυθαίρετα το Βατικανό για να τους “ξεχωρίζει” από τους μονοφυσίτες συμπατριώτες τους.

Μιλώντας σε μια εκκλησία στην Καλιφόρνια, ο π. Μπάζι είπε: “Το να είσαι χριστιανός στο Ιράκ είναι αδύνατο. Δεν εκπλήσσομαι που συνεχίζουν να επιτίθενται στον λαό μου, εκπλήσσομαι που ο λαός μου ακόμα υπάρχει”.

Περισσότερες από 400.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν και υποβλήθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη καλώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας να ανακηρύξει τον διωγμό των χριστιανών στο Ιράκ και στη Συρία ως γενοκτονία.

“Κατά την άποψή μου το Ισλαμικό Κράτος είναι υπεύθυνο για γενοκτονία εις βάρος ομάδων όπως οι Γιαζίντι, οι χριστιανοί και οι σιίτες στις περιοχές που ελέγχει”.

Χριστιανοί έχουν δολοφονηθεί, βιαστεί, βασανιστεί και εκδιωχθεί από τα σπίτια τους, με νεαρές γυναίκες και κορίτσια να γίνονται ερωτικές σκλάβες.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη, τον Ιούνιο του 2014, οι χριστιανοί της πόλης είχαν διορία μόλις 24 ώρες για να εγκαταλείψουν την πόλη. Αλλιώς ή έπρεπε να εξισλαμιστούν ή να αποκεφαλιστούν δημοσίως.

Οι Ασσύριοι χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αρχαία πρωτεύουσά τους γινόμενοι φυγάδες και πρόσφυγες, ενώ τα σπίτια και οι περιουσίες τους λεηλατήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr