Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιον υποψήφιο στηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εν όψει των εκλογών της Κυριακής

Ποιον υποψήφιο στηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εν όψει των εκλογών της Κυριακής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανοικτά υπέρ της υποστήριξής του στην υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας τάχθηκε ο Aρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β’, στη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον νυν επικεφαλής της χώρας στο προεδρικό μέγαρο.

Προσερχόμενος στη συνάντηση, ο αρχιεπίσκοπος, απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του υποψηφίου, Σταύρου Μαλά, ότι «δεν θα έχει ρόλο η Εκκλησία στον διορισμό του υπουργού Παιδείας» σε περίπτωση εκλογής του, ανέφερε:

«Αφού δεν θα εκλεγεί ο κ. Μαλάς, τι να κάνω σκέψεις αν θα με ρωτήσει ή αν δεν θα με ρωτήσει…».

Μετά τη συνάντηση, ο αρχιεπίσκοπος υποστήριξε ότι η Εκκλησία «θα υποστηρίξει τον πρόεδρο Αναστασιάδη στις επικείμενες προεδρικές εκλογές».

Σχολιάζοντας αναφορές εκ μέρους του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, σχετικά με τη δήλωσή του για τον κ. Μαλά, είπε ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια.

«Εγώ προβλέπω ότι ο άνθρωπος δεν θα εκλεγεί. Λίγο μυαλό νομίζω διαθέτω και όταν μιλώ ξέρω τι λέω. Θα το δείτε την Κυριακή, πρώτοι εσείς και μετά εμείς».

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου τόνισε ότι με τον κ. Αναστασιάδη «είχε μία θαυμάσια και όμορφη συνεργασία κατά τη διάρκεια της πενταετίας». Η συνεργασία θα συνεχιστεί και μάλιστα εφ’ όλης της ύλης, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε επίσης πως την Εκκλησία την ενδιαφέρει το εθνικό θέμα. «Εμείς θα είμαστε κοντά στον πρόεδρο και θα ενημερωνόμαστε επί του εθνικού θέματος και θα ακούει τις απόψεις μας», υπογράμμισε. Τέλος, σημείωσε ότι μιλάει εκ μέρους της πλειοψηφίας της Ιεράς Συνόδου και κάλεσε όλες τις δυνάμεις να ενωθούν για τη λύση του Κυπριακού και «να σταματήσουν να ζητούν πολιτικά οφέλη, καθώς το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά εθνικό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Μουράτ Γετκίν: Την 1η Απριλίου «όλοι θα ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική Τουρκία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr