Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκκληση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

Έκκληση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκκληση για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία, έκανε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, κατά την ακολουθία της Μ. Τρίτης.

Μέσα σε μία συγκινησιακή ατμόσφαιρα, στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής μίλησε για την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα:

«Ισχυροί της γης, ακούστε απόψε την παράκλησή μας, τη φωνή μας, για αυτά τα δύο παιδιά, τους Έλληνες στρατιώτες… Δείξτε σπλάγχνα οικτιρμών», τόνισε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Αφήστε τα, όπως τόσοι χιλιάδες Χριστιανοί θα πάρουν μία λαμπάδα για να γιορτάσουν το Πάσχα, με τις οικογένειες, με τους δικούς τους, φτωχά ή πλούσια, αλλά να είναι ελεύθεροι για να λατρέψουν τον Θεό» είπε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ζητώντας από τον κόσμο που παρακολουθούσε την ακολουθία να προσευχηθεί υπέρ των δύο φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών.

«Υψώνουμε τη φωνή μας ως Ορθόδοξο Ελληνικό Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και παρακαλούμε όλους αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν για αυτήν την επίλυση του τόσο σοβαρού προβλήματος.

»Και ελπίζουμε ότι θα ακουστεί η φωνή μας σε αυτές τις προσπάθειες που κάνει η αγαπημένη μας πατρίδα, η Ελλάδα», προσέθεσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

Και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος κατέληξε:

«Η ευλογία του Κυρίου μας, τώρα που είμαστε στην Εβδομάδα των Παθών, να είναι πάντα κοντά μας, στους ξενιτεμένους, στους Απόδημους, στους φτωχούς, στους ξεριζωμένους. Αλλά, κυρίως, στα δυο μας παιδιά…

»Κουράγιο, παιδιά μου! Είμαστε όλοι κοντά σας.

»Είμαστε από τη φωνή της ξενιτιάς από μακριά. Αλλά, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρεθείτε στο σπίτι σας, στα χώματα τα ορθόδοξα, τα ευλογημένα, τα ελληνικά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr