Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο χωριό απαγορεύει στους άνδρες να το επισκεφθούν

Ποιο χωριό απαγορεύει στους άνδρες να το επισκεφθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tο άβατο του Αγίου Όρους που απαγορεύει αυστηρά την είσοδο των γυναικών στην Αθωνική Πολιτεία είναι, πανελλαδικά αλλά και διεθνώς, πασίγνωστο.

Ποιος γνωρίζει ωστόσο ότι άβατο υπάρχει και στην Κρήτη, το οποίο μάλιστα αφορά άνδρες;

Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε να συναντήσει κανείς σε ένα ρεθυμνιώτικο χωριό, όπως το Κοξαρέ στο Δήμο Αγίου Βασιλείου, είναι ένα άβατο.

Ανηφορίζοντας ωστόσο το δρόμο πάνω από το Γυμνάσιο του χωριού που έχει γύρω στους 400 κατοίκους, αντικρίζει κανείς την περίφραξη μιας Μονής, όπου άνδρες δεν επιτρέπεται να περάσουν στα ενδότερα, ούτε κερί να ανάψουν αλλά ούτε και να προσκυνήσουν.

Η πινακίδα που έχει αναρτηθεί στα δεξιά της κεντρικής εισόδου είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη αφού αναφέρει με κεφαλαία γράμματα πως η Ιερά Κοινοβιακή Μονή Άξιον Εστί είναι «ΑΒΑΤΟΣ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΑΣ».

Οι άνδρες δημοσιογράφοι του apopsilive έφτασαν μέχρι την περίφραξη του άβατου, με την σιδερένια καγκελόπορτα, διακοσμημένη με δικέφαλους αετούς, βαμμένους χρυσούς, σύμβολο «βυζαντινής μεγαλοπρέπειας», αλλά… «έφαγαν πόρτα».

Παρά το γεγονός, ότι η Μονή, η οποία ανήκει στην Εκκλησία των αυτοαποκαλούμενων «Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών της Ελλάδος» (Γ.Ο.Χ.) οι οποίοι ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο, «δεν δέχεται» άνδρες, η πινακίδα αναφέρει το ωράριο λειτουργίας της «δια τους προσκυνητάς» (και όχι για τις «προσκυνήτριες»), ενώ συμπληρώνει πως «παρακαλείσθε όπως εισέρχεσθε στον Ιερό χώρο, ευπρεπώς ενδεδυμένοι» (και όχι «ενδεδυμένες»).

Η κυριαρχία του αρσενικού γένους στο γραπτό και προφορικό λόγο είναι, βλέπετε, τόσο συντριπτική που «τρύπωσε» και εδώ, παρακάμπτοντας κοτζάμ άβατο!

Πότε παρακάμπτεται το άβατο

Το άβατο, πάντως, φαίνεται να… «παρακάμπτεται» ενίοτε, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού, άνδρες εργάτες έχουν θεαθεί κατά καιρούς να βρίσκονται στο χώρο της Μονής εκτελώντας διάφορες εργασίες.

Εδώ που τα λέμε, το να βρεις γυναίκα… υδραυλικό, ηλεκτρολόγο ή χτίστη να σου φτιάξει ένα τοιχίο δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο, οπότε οι καλόγριες τι να κάνουν, ίσως αποδέχονται το… «αναγκαίο κακό».

Το apopsilive μίλησε για το θέμα της συγκεκριμένης «Μονής» με τον ιερέα του χωριού πατέρα Ιωάννη Παπαδογιάννη, ενώ απευθύνθηκε και στη Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου & Σφακίων.

Ο μεν πρώτος ανέφερε πως «Υπάρχουν δύο τέτοιοι χώροι των αυτοαποκαλούμενων “Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών” στην περιοχή, αφού εδώ βρίσκεται και η Ανδρώα Μονή του Προδρόμου.

»Δεν ασχολούμαστε με αυτούς τους ανθρώπους, δεν έχουμε σχέση καθόλου.

»Μας προβληματίζει ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχουν εύπιστοι ενορίτες μας οι οποίοι τους δέχονται μέσα στα σπίτια τους.

»Όπως και να χει, αν βάλουμε ένα ζιζάνιο μέσα στο χώρο μας κάποια στιγμή θα δημιουργήσει προβλήματα…».

Από τη Μητρόπολη τόνισαν πως: «Δεν έχουμε καμία επαφή, καμία κοινωνία, καμία σχέση με το συγκεκριμένο χώρο.

»Από τη στιγμή που κάποιος έχει νόμιμη άδεια πολεοδομίας για να ανεγείρει ένα κτίριο, το πώς θα το χρησιμοποιήσει ή τι θα κάνει, δεν μπορούμε εμείς να παρέμβουμε σε αυτό το θέμα».

Πηγή: apopsilive.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στον Άγιο Νικόλαο: Νεκρός 33χρονος απο φωτοβολίδα – Το δράμα της οικογένειας

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

«Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν

4ο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας – Οικ. Πατριάρχης: «Η Εκκλησία οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση της προόδου»

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr