Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου διαφημίζουν ότι ο Covid-19 είναι κατασκευασμένος και δεν κολλάει με τη μετάληψη

Οι καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου διαφημίζουν ότι ο Covid-19 είναι κατασκευασμένος και δεν κολλάει με τη μετάληψη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι σχισματικοί και καταδικασμένοι που κατέχουν παράνομα τη Μονή Εσφιγμένου, με χορηγούμενη (δηλαδή πληρωμένη διαφήμιση) ανάρτησή στο Facebook που υπογράφει ο επικεφαλής τους Μεθόδιος, υποστηρίζουν ότι ο κοροναϊός δεν μεταδίδεται με τη μετάληψη, διακηρύττουν ότι οι χριστιανοί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αναφέρονται σε «κατασκευασμένη νόσο» και για σχέδιο του Αντιχρίστου να μειώσει τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Η δημοσίευση στο Facebook (με ημερομηνία 9 Μαρτίου) που διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, δεισιδαιμονίες, προλήψεις και θεωρίες συνωμοσίας, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 17.000 λάικ και περισσότερα από 1.600 share μέχρι τη στιγμή της παρούσας ανάρτησης.

Να σημειωθεί ότι η σελίδα στο Facebook διευκρινίζει ότι τη διαχειρίζονται «λαϊκοί», ενώ η συγκεκριμένη φερόμενη αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου είναι παράνομη.

Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Εσφιγμένου είναι μία εκ των είκοσι μονών του Αγίου Όρους και κατατάσσεται δέκατη όγδοη (18η) στην ιεραρχική τάξη των Αγιορείτικων Μονών.

Η νόμιμη και κανονική αδελφότητα διαμένει προσωρινά στις Καρυές με τον Καθηγούμενο της μονής τον αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο, καθώς στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Μονής Εσφιγμένου εγκαταβιεί η παλιά αδελφότητα με αρχηγό τον Μεθόδιο.

Μετά τη συνάντηση του Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα και του Πάπα Παύλου ΣΤ΄ στην Ιερουσαλήμ το 1965 οι μοναχοί της Εσφιγμένου έπαψαν να μνημονεύουν τον Πατριάρχη και εκδιώχθηκαν από την Ιερά Κοινότητα, το ανώτατο διοικητικό όργανο της αθωνικής πολιτείας.

Σήμερα οι παράνομα διαμένοντες στη μονή θεωρούνται σχισματικοί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από κάθε ορθόδοξη Εκκλησία και Πατριαρχείο, ενώ έχουν καταδικαστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη για πλειάδα αστικών και ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και για κατάληψη κτηρίων της μονής.

Οι καταληψίες παραμένουν παράνομα στο κεντρικό κτήριο της Μονής με επικεφαλής τον Μεθόδιο Παπαλαμπρακόπουλο, ο οποίος έχει επισήμως καθαιρεθεί παντός ιερατικού βαθμού.

Το 2002 διορίστηκε από την Ιερά Κοινότητα νέα αδελφότητα, αλλά δεν έχει σταθεί δυνατόν να εισέλθει στο μοναστήρι. Για τον λόγο αυτό εγκαταβιεί στις Καρυές.

Διαβάστε ΕΔΩ τι αναφέρει η νόμιμη αδελφότητα της Μονής για τους σχισματικούς καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου

Ακολουθεί η ανακοίνωση των καταληψιών:

«ΈΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!

»Άγευστοι και άμοιροι Θείας Χάριτος όσοι πιστεύουν ότι μεταδίδεται ο Κορονοϊός από την μετάληψη της Θείας Κοινωνίας και ας απαντήσουν οι αντίθετοι που κατακρίνουν την λοιμωξιολόγο Ἑλένη Γιαμαρέλλου

»Όταν υπήρχαν οι λοιμοικοι νοσοι π.χ λέπρα χολέρα και άλλες ανίατες ασθένειες και είχαμε Ιερείς που πήγαιναν και κοινωνούσαν τους πιστούς με τέτοιες αρρώστιες και μετά κατελυαν με την ίδια Θεια λαβιδα με την οποίαν κοινώνησαν τον άρρωστο πως δεν μεταδιδόταν η νοσος;

»Τώρα θα αποδείξουν εαν πραγματικά είναι η Εκκλησία του Θεού, να βγουν σαν Ποιμένες και να στηρίξουν το δοκιμαζόμενο ποίμνιο από κάθε άθεο..

»Εγώ εύχομαι σε όλους να πιστεύουν πραγματικά στον Θεό και να είμαστε χριστιανοί όχι της Κυριακής μόνο άλλα πραγματικοί χριστιανοί όπως οι Χριστιανοί των πρώτων αιώνων και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

»Εύχομαι να προστατέψει Ο Θεός την Εκκλησία Του από τις κατασκευαζόμενες νόσους και ας μην ξεχνάμε ότι οι οπαδοί του Αντιχρίστου θέλουν να μειώσουν τον παγκοσμιο πλυθυσμο στο 1/3 …

»Εύχομαι αδελφοί η Παναγία μας να είναι πάντοτε μαζι σας και στις οικογένειές σας και να μην φοβάστε τίποτα.

»Μετ’ ευχών

»Ο Καθηγουμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμενου

»Αρχιμανδρίτης Μεθοδιος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κύπρος: Ο Ταμασού Ησαΐας ασυνθηκολόγητος απέναντι στη δεισιδαιμονία – Καλεί τα θύματα της αγυρτείας να την καταγγείλουν

Τρίχρονη βασανίστηκε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια εξορκισμού

Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου τίμησε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής

Μεγαλειώδης παρέλαση της Μητρόπολης Ταμασού για τις Εθνικές Επετείους με 12μετρη ελληνική σημαία

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr