Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένας χρόνος χωρίς τον φιλόσοφο Βλάση Ρασσιά

Ένας χρόνος χωρίς τον φιλόσοφο Βλάση Ρασσιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη μνήμη του συγγραφέα, φιλοσόφου και επί πολλά χρόνια επικεφαλής της, Βλάση Ρασσιά, που έφυγε πριν ένα χρόνο, στις 7 Ιουλίου 2019, τιμά με ανάρτησή της στο Facebook η αναγνωρισμένη από την ελληνική πολιτεία ως «γνωστή θρησκεία» Ελληνική Εθνική Θρησκεία:

«Μέσα σε αυτό τον κύκλο της αέναης εναλλαγής μορφών από το θεϊκό προς το ανθρώπινο και από το ανθρώπινο προς το θεϊκό που καλείται βίος, εμφανίζονται κατά καιρούς στην ανθρωπότητα κάποιες ψυχικές ποιότητες που χαρίζουν στους υπόλοιπους ανθρώπους τον τρόπο για τη γνώση, για την όρθια στάση, για την ελευθερία, για το κατά φύσιν ζην, και τη γνώση των θείων πραγμάτων.

»Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες αυτοί οι Άνθρωποι γράφουν ιστορία στον καιρό τους και τέτοιες ψυχικές ποιότητες έχει να επιδείξει πάμπολλες ο Ελληνικός Εθνισμός, άνθρωποι που δίδαξαν τελετουργικά, άσκησαν Φιλοσοφία, η μοίρα τους έβαλε να αρχηγεύουν σε όλη τη γνωστή οικουμένη, και η φιλοσοφία τους όρισε πως να κυβερνούν χωρίς όμως να εξουσιάζουν, Άνθρωποι που στάθηκαν όρθιοι μέχρι την τελευταία τους στιγμή ακόμα κι αν είχαν να αντιμετωπίσουν όλη τη χυδαιότητα και τις ορδές του μίσους.

»Μια τέτοια ψυχική ποιότητα έφερε και ο Βλάσης Ρασσιάς που σήμερα τιμούμε και μνημονεύουμε.

»Στη σημερινή μέρα δεν ταιριάζει η θλίψη και το πένθος καθώς όπως έλεγε και ο ίδιος «από το φως ξεκινάμε, στο φως καταλήγουμε».

»Στις 7/7 το προηγούμενο έτος ο Βλάσης Ρασσιάς επανενώθηκε με το Ένα και επέστρεψε στο προγονικό θείο Φώς, μας άφησε όμως μια τεράστια παρακαταθήκη την οποία εμείς υποχρεούμαστε να διαφυλάξουμε από τις παρερμηνείες, την καπηλεία και την αχρειότητα.

»Η ιστορία στάθηκε πολύ γενναιόδωρη μαζί μας διότι μας επέτρεψε να γνωρίσουμε, να ζήσουμε και να μοιραστούμε το όραμα του σύγχρονου παλινορθωτή του αυθεντικού Ελληνισμού.

»Ο Βλάσης ενάντια στην αδίστακτη ρωμιοσύνη κατόρθωσε να κάνει ρητό, προσλήψιμο και διδακτό αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν ότι υπάρχει, αλλά κανείς δεν τολμούσε να το εκφέρει.

»Κατόρθωσε να ορθώσει τον Λόγο του ενάντια στη λάσπη ότι δήθεν οι αβάφτιστοι Έλληνες ήταν ειδωλοπροσκυνητές, ενάντια στην χριστιανορθόδοξη καπηλεία της έννοιας του Έθνους, ενάντια στην χαλκευμένη ιστορία που ήθελε τους Εθνικούς Έλληνες να καταστρέφουν μόνοι τους τη θρησκεία τους προς χάριν του γιαχωβά.

»Η δική μας ευθύνη πλέον είναι να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του, να διαφυλάξουμε το πνευματικό έργο του και να πάμε το όραμά του έως την τελική νίκη, με την απόδοση αυτού που αδιαπραγμάτευτα δικαιούται η Ελληνική Εθνική Θρησκεία, με την απόδοση θρησκευτικού νομικού προσώπου από την πολιτεία.

»Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

»ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Μητσοτάκης έβαλε τα γέλια με τους Δωδεκαθεϊστές! Ο «φενγκ σούι» γελά με τους άλλους

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε τη Λιθουανική Εθνική Θρησκεία

Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία εγκαλεί την υπουργό Πολιτισμού για τη φωτιά στις Μυκήνες

Τι αλλάζει σε εκκλησίες, τζαμιά, συναγωγές και άλλους χώρους λατρείας από τις 6 Ιουνίου

Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία εόρτασε το Χειμερινό Ηλιοστάσιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr