Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα υστερία από τη Ρωσική Εκκλησία – Κατηγορεί τον Οικ. Πατριάρχη ότι ασκεί αμερικανική πολιτική

Νέα υστερία από τη Ρωσική Εκκλησία – Κατηγορεί τον Οικ. Πατριάρχη ότι ασκεί αμερικανική πολιτική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα απαράδεκτη και προβοκατόρικη επίθεση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξαπέλυσε η Ρωσική Εκκλησία. Ο ασεβής και αμετροεπής εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντιμίρ Λεγκούντα, σε εθνικιστικό παραλήρημα, υποστήριξε ότι ο Οικ. Πατριάρχης εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χρησιμοποιεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο της Κωνσταντινούπολης για να εφαρμόσει την πολιτική του, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, ο ίδιος ο πατριάρχης εκφράζει τη βούληση του αμερικανικού τμήματος εξωτερικής πολιτικής», δήλωσε την Τετάρτη ο Βλαντιμίρ Λεγκούντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Εκκλησιαστικές Σχέσεις με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας σχολίασε το ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε συμφωνία «για να διερευνηθεί η πιθανότητα στενότερης συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η Ρωσία μέσω κακόβουλης επιρροής» ως απόπειρα να εκμεταλλευτεί την Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Η αμερικανική διπλωματία είναι ειλικρινής με την απλότητά της: χρησιμοποιώντας το Φανάρι για τα δικά της συμφέροντα από την μεταπολεμική περίοδο, σκοπεύει να πολεμήσει την επιρροή οποιουδήποτε άλλου κράτους που δεν είναι έτοιμο να εκπληρώσει τη βούληση του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία εκφράζεται από το στόμα του Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης», έγραψε.

Ανέφερε ως παράδειγμα την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της εκκλησίας στην Ουκρανία, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, δημιούργησαν μια σχεδόν θρησκευτική δομή με σκοπό την άσκηση της «”καλοπροαίρετης πολιτικής επιρροής της”, η οποία έφερε ταλαιπωρία σε χιλιάδες πιστούς Ουκρανούς».

Οι Ρώσοι, αλήθεια, τι δουλειά έχουν και μπλέκονται σε «ξένες» Εκκλησίες; Με ποιο δικαίωμα;

Τι δουλειά έχουν στην Ουκρανία; Στη Συρία; Στα Ιεροσόλυμα οι Ρώσοι τι γυρεύουν;

Είναι μήπως Οικουμενικό Πατριαρχείο η Μόσχα και διεκδικεί οικουμενικό ρόλο; Όχι, δεν είναι, ούτε θα γίνει ποτέ Οικ. Πατριαρχείο.

Το αυταρχικό καθεστώς της Ρωσίας, όπως και οι Σοβιετικοί έως ένα βαθμό αλλά και οι Τσάροι παλαιότερα, βλέπει την Ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία ως γεωπολιτικό του βραχίονα.

Ως ιμπεριαλιστικό εργαλείο. Η θρησκεία για τους Ρώσους είναι ιμπεριαλισμός, δεν είναι πνευματικότητα.

Ωστόσο, οι σχεδιασμοί δεν τους βγαίνουν, επειδή τα πρωτεία στην Ορθοδοξία τα έχουν οι Έλληνες, για αυτό την αποκαλούμε και Ελληνορθοδοξία.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Ρώσοι υπονόμευσαν την Ελληνορθοδοξία στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, υποστηρίζοντας είτε τον εξσλαβισμό είτε τον εξαραβισμό της.

Για να μπορέσουν στη συνέχεια δίχως αντιστάσεις, μέσα από σλαβικές και αραβικές εκκλησίες, αφού θα έχουν ξεφορτωθεί τους Έλληνες, να ελέγχουν τους λαούς μέσω της θρησκείας.

Πολύ σωστά οι Αμερικανοί ανησυχούν για την απαράδεκτη εκμετάλλευση της απλοϊκής πίστης των ανθρώπων από την Ρωσία.

Απόδειξη οι παραπάνω δηλώσεις του Λεγκούντα, κατ’ εντολή του Κρεμλίνου.

Και τολμάνε οι θεοκάπηλοι Ρώσοι να προσάπτουν ως κατηγορίες στον Οικ. Πατριάρχη αυτά που κάνουν εκείνοι.

Η Ρωσική Εκκλησία που ασκεί αναίσχυντα την αίρεση του εθνικισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr