Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρίτη δόση έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Κάνουν σφάλμα» όσοι μπλέκουν θρησκεία με ιατρική

Τρίτη δόση έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Κάνουν σφάλμα» όσοι μπλέκουν θρησκεία με ιατρική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όσοι μπλέκουν τη θρησκεία με την επιστήμη της ιατρικής κάνουν σφάλμα, δήλωσε την Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β’, ο οποίος κάλεσε εκ νέου όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Σε δηλώσεις του, μετά από τον εμβολιασμό του με την τρίτη δόση εμβολίου, ο οποίος έγινε στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, στην Κρατική έκθεση στη Λευκωσία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι σεβόμενος τον εαυτό του, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, εμβολιάστηκε με την τρίτη δόση, καλώντας όλους να βάλουν το εμβόλιο, αφού ο Απόστολος Παύλος έχει νουθετήσει στον κόσμο πως πρέπει να περιποιείται το σώμα του.

Όπως πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, επικαλούμενος λόγια του Αποστόλου Παύλου, «το σώμα είναι ναός του Αγίου Πνεύματος και εκείνος που αφήνει το σώμα να φθαρεί θα τον φθείρει ο Θεός, θα τον τιμωρήσει».

«Και αυτά τα είπε ο Απόστολος Παύλος.

»Αυτά διδάσκει η Εκκλησία και ακριβώς ο κάθε ένας πρέπει να σέβεται το σώμα, τον εαυτό του, αλλά πρέπει να σέβεται και τους συνανθρώπους του», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι κάποιος που δεν προσπαθεί να αποφύγει την ασθένεια και θα κολλήσει θα τη μεταδώσει και στους άλλους, γι’ αυτό επιβάλλεται όλος ο λαός, μικροί και μεγάλοι, να βάλουν το εμβόλιο, ώστε να φύγει όσο πιο σύντομα γίνεται η ασθένεια αυτή από τον τόπο και ο λαός να επανενταχθεί στην καθημερινότητά του.

Για όσους σκέφτονται και μπλέκουν τη θρησκεία με τη επιστήμη της ιατρικής, ο Αρχιεπίσκοπος διεμήνυσε πως «κάνουν σφάλμα», για να προσθέσει πως αυτά που λέει είναι γραμμένα και βρίσκονται στην Καινή Διαθήκη και δεν είναι λόγια δικά του.

«Αυτά που λένε οι άλλοι, λέγοντας πως τα είπαν Άγιοι Άνθρωποι, δεν τα είπαν.

»Είναι λόγια δικά τους και οφείλουν να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο», τόνισε εμφαντικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, είπε πως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου «έδωσε για μια ακόμα φορά το μήνυμα πως ο μοναδικός τρόπος να ξεπεράσουμε αυτό τον ιό είναι εμβολιασμός».

«Το μήνυμα», είπε, «που έδωσε στον κόσμο ήταν ξεκάθαρο».

Κάλεσε και ο ίδιος για μια ακόμα φορά τον κόσμο που δεν έχει εμβολιαστεί να το πράξει, λέγοντας ότι «όσοι δεν έχουν λάβει την 1η δόση να έρθουν στα Κέντρα Ελεύθερης Προσέλευσης και να εμβολιαστούν».

Είπε, τέλος, πως «ο μοναδικός τρόπος να ξεπεράσουμε αυτό τον ιό είναι ξεκάθαρος και ας τον εκμεταλλευτούμε, γιατί υπάρχουν εμβόλια διαθέσιμα για όλο τον κόσμο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα σύναψε σχέσεις φιλίας με τον Σκωτικό Τύπο δια την Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr