Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος ο Ιλαρίων από Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας

Τέλος ο Ιλαρίων από Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Ιερά Μητρόπολη Βουδαπέστης και Ουγγαρίας, αναλαμβάνει με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου θα απαλλαχτεί από τα καθήκοντα του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Να αναφερθεί ότι θέση του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Μητροπολίτης Κορσούν Αντώνιος με τον τίτλο Βολοκολάμσκ.

Επίσης, κατά παράδοση της Εκκλησίας της Ρωσίας, ο Μητροπολίτης Αντώνιος θα γίνει και μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας διηύθυνε το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων για 13 χρόνια, αμέσως μετά την εκλογή του Κυρίλλου στον πατριαρχικό θρόνο της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, υπήρξε δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του από το περιβάλλον του Πατριάρχη Κύριλλου για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων ήταν το δεξί χέρι του Πατριάρχη Κύριλλου κι αυτός που οδηγούσε στην ουσία την «εξωτερική πολιτική» της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ακραία συντηρητικός και ορκισμένος πολέμιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπήρξε δριμύς κατήγορος της αυτοκεφαλίας που δόθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, συνδέοντας την απόφαση αυτή με την υποτιθέμενη διαφθορά της Δύσης και τη θεωρούμενη γεωπολιτική κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κοσμοθεωρία του εστίαζε στην καταγγελία του σύγχρονου πολιτισμού και την επιστροφή σε μια παρωχημένη χρυσή εποχή της Ρωσικής Ορθοδοξίας.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι τον κατηγορούσαν ότι «εργαζόταν» για τις επιδιώξεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέσω του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών κι όχι για το Πατριαρχείο Μόσχας και την Παγκόσμια Ορθοδοξία.

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, υπήρξε δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του από το περιβάλλον του Πατριάρχη Κύριλλου για τις τελευταίες εξελίξεις, τόσο με την Αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας όσο και για τις κυρώσεις που δέχτηκε ο Πατριάρχης για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr