Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας τιμωρεί γνωστό ιερέα που αρνήθηκε να προσευχηθεί υπέρ της νίκης στον πόλεμο

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας τιμωρεί γνωστό ιερέα που αρνήθηκε να προσευχηθεί υπέρ της νίκης στον πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Iερέας που αρνήθηκε να διαβάσει προσευχή που ζητούσε από τον Θεό να καθοδηγήσει τη Ρωσία στη νίκη επί της Ουκρανίας βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο απομπομπής του από τη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

Όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο 13/1, εκκλησιαστικό δικαστήριο έρκινε ότι ο Αλεξί Ουμίνσκι [φωτογραφία] πρέπει να «απομακρυνθεί από τα ιερά τάγματα» επειδή παραβίασε τον ιερατικό του όρκο.

Η απόφαση διαβιβάστηκε για έγκριση στον Πατριάρχη Κύριλλο, τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας που υποστηρίζει σθεναρά τον πρόεδρο της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πόλεμό του στην Ουκρανία.

Το εκκλησιαστικό δικαστήριο ανέφερε ότι ο Ουμίνσκι παραβίασε τον όρκο του αρνούμενος να διαβάσει την «Προσευχή για την Αγία Ρωσία», η οποία έχει γίνει υποχρεωτική στις εκκλησιαστικές λειτουργίες από τον Κύριλλο.

Η υπόθεση δείχνει πώς η Εκκλησία καταστέλλει τις εσωτερικές διαφωνίες, σχολιάζει ο Guardian σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με την ομάδα Christians against War, δεκάδες Ρώσοι ορθόδοξοι ιερείς έχουν τιμωρηθεί επειδή αμφισβήτησαν τη γραμμή της Εκκλησίας στον πόλεμο, διαβάζοντας, για παράδειγμα, προσευχές για ειρήνη αντί για τη νίκη.

Η υπόθεση του Ουμίνσκι είναι, ωστόσο, η πιο σημαντική μέχρι στιγμής.

Ο Ουμίνσκι υπηρέτησε για 30 χρόνια ως ανώτερος ιερέας σε εκκλησία της Μόσχας πριν απολυθεί αιφνιδίως αυτόν τον μήνα, λίγο πριν από τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα, σε μια κίνηση που άνοιξε τον δρόμο για την ετυμηγορία του Σαββάτου.

Ήταν διάσημος για το έργο του στον ξενώνα για ετοιμοθάνατα παιδιά και ενήλικες και πρωτοστάτησε στην κηδεία του πρώην Σοβιετικού προέδρου Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το 2022.

Σε συνέντευξή του τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ουμίνσκι είχε υποστηρίξει ότι η γλώσσα του πολέμου και της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» δεν είναι «σε καμία περίπτωση συμβατή» με την εκκλησιαστική λειτουργία.

Ενθάρρυνε μάλιστα τους πιστούς να αναζητήσουν ιερείς που «προσεύχονται περισσότερο για ειρήνη παρά για τη νίκη και κατανοούν ότι κάθε νίκη είναι πάντα πύρρειος σε αυτούς τους πολέμους…

»Στους σύγχρονους πολέμους, κάθε νίκη ισοδυναμεί σχεδόν πάντα με αυτοκαταστροφή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr