Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι σκοτώνουν ή φυλακίζουν τους Ουκρανούς ιερείς που δεν προσκυνάνε το Πατριαρχείο Μόσχας

Οι Ρώσοι σκοτώνουν ή φυλακίζουν τους Ουκρανούς ιερείς που δεν προσκυνάνε το Πατριαρχείο Μόσχας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από την αρχή της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, οι Ρώσοι έχουν σκοτώσει 30 Ουκρανούς κληρικούς και έχουν φυλακίσει 26.

Όπως αναφέρει το Censor.NET επικαλούμενο τον ιστότοπο του Ινστιτούτου Θρησκευτικής Ελευθερίας, αυτό αναφέρεται σε δήλωση του επικεφαλής της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Θρησκεία και τις Πεποιθήσεις (IRFBA), Ρόμπερτ Ρεχάκ, με αφορμή τη δεύτερη επέτειο της πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολή στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η δήλωση σημειώνει ότι, «αυτή η εισβολή όχι μόνο επιδείνωσε την ήδη τρομερή κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά όσον αφορά την ελευθερία της θρησκείας και των πεποιθήσεων στα προσωρινά κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη, αλλά επίσης σκότωσε θρησκευτικούς ηγέτες και πιστούς διαφόρων θρησκειών».

Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, «τα τελευταία δύο χρόνια, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τριάντα Ουκρανούς κληρικούς και συνέλαβαν/φυλάκισαν είκοσι έξι» και κατέστρεψαν περισσότερους από 600 θρησκευτικούς χώρους.

Επιπλέον, η δήλωση του επικεφαλής της IRFBA τόνισε την αναμφισβήτητη εμπλοκή του Πατριαρχείου Μόσχας, που συχνά αποκαλείται Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, και του προκαθήμενού του, πατριάρχη Κύριλλου, «σε προσπάθειες να νομιμοποιήσουν τη ρωσική επιθετικότητα και να υπονομεύσουν την κυριαρχία της Ουκρανίας».

Η δήλωση αναφέρει επίσης ότι η Ρωσία καταστέλλει τη θρησκευτική ελευθερία στα προσωρινά κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη και στόχος της κατοχικής δύναμης είναι να αναγκάσει τις θρησκευτικές κοινότητες και τους θρησκευτικούς ηγέτες να συνεργαστούν με το ρωσικό καθεστώς ή να τιμωρήσει θρησκευτικές προσωπικότητες που διαφωνούν.

Ο Ρεχάκ δήλωσε ότι, «η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα με την Ουκρανία, εξαλείφοντας τις πολύπλευρες συνέπειες της ρωσικής επιθετικότητας και θεωρώντας τη Ρωσική Ομοσπονδία υπεύθυνη για κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Κύπρος: Ο Ταμασού Ησαΐας ασυνθηκολόγητος απέναντι στη δεισιδαιμονία – Καλεί τα θύματα της αγυρτείας να την καταγγείλουν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr